maandag 25 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Grootste tuinbouwinvestering in Saoedi-ArabiŽ ooit wordt uitgevoerd door Nederlands bedrijf

Grootste tuinbouwinvestering in Saoedi-ArabiŽ ooit wordt uitgevoerd door Nederlands bedrijf

Het Nederlandse bedrijf Debet Schalke heeft een opdracht binnengehaald voor de bouw van grootschalig turn-key kassencomplex van in totaal 44 hectare in Saoedi-Arabië. Met deze opdracht is de grootste tuinbouwinvestering in het Koninkrijk Saudi-Arabië ooit gemoeid. Het gaat om de realisatie van drie verschillende kassenbouw projecten op drie locaties in opdracht van het bedrijf Dava, eigendom van de familie Al Batal. Met de deze uitbreiding zal het bedrijf aanzienlijk groeien binnen de natioanle agrarische sector. 

Het geavanceerde kassenbouw project is een grootschalig modern en toekomstgericht tuinbouwbedrijf, waarbij duurzaamheid en efficiënt watergebruik een essentiële rol spelen. De hightech kas, geïntegreerd met diffuus glas, is uitgerust met een pad- en fan koelsysteem, verwarming, waterbesparende irrigatie, energiezuinige afscherming, een automatiseringssysteem en een geavanceerd teeltsysteem. Deze geavanceerde installaties maken dat de kas het hele jaar door gebruikt kan worden voor de productie van verse groenten.

“Ik ben gepassioneerd over het verbeteren van de toegang tot lokaal geteelde groenten. Ik zou het kasproject in de regio Al-Kharj karakteriseren als een historisch project. Na het voltooien van dit project zullen we banen creëren en locaties opzetten waar duurzame tuinbouwkennis kan worden uitgebreid. Het ultramoderne kassenbouw project van 44 hectare wordt een van de meest duurzame, efficiënte en technologisch geavanceerde kassen in zijn soort in het Koninkrijk Saoedi-Arabië, vertelt de heer Faisal Al Batal trots. 

De totale kasoppervlakte van het eerste project zal worden verdeeld in zes kassen met een centrale verpakkings- en technische ruimte en een teeltcompartiment voor de teelt van jonge groenteplanten. Debets Schalke zal verantwoordelijk zijn voor het gehele kassenbouw project; van engineering tot definitieve inbedrijfstelling. Het eerste project van 14,5 hectare vereist 300 containers met kasconstructiematerialen.

De visie van Dava Corporation is het kunnen voorzien in een consistente, uniforme, duurzame en lokaal geteelde groente productie voor zowel de lokale markt als het Midden-Oosten en bij te dragen aan Vision 2030. Vanaf onze eerste bijeenkomst op de Saudi Agriculture Exhibition hebben we ideeën uitgewisseld, ervaringen gedeeld en oplossingen besproken ”, vertelt Wim van Weele, sales export manager van Debets Schalke. ”Dava Corporation ademt ondernemerschap, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd een belangrijke rol spelen in de keuzes die zij maken. Ik ben trots op het feit dat de samenwerking voor het grootschalige duurzame kassenbouw project nu officieel is.”


18-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS