maandag 28 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Lush nu ook in Duitsland in de bloemen en planten

Lush nu ook in Duitsland in de bloemen en planten

Nadat cosmeticamerk Lush de eerste stappen met bloemen zette in Engeland en Frankrijk is nu Duitsland aan de beurt. Om te beginnen opent het merk van 26 tot 28 september 2019 een pop-upwinkel met bloemen in de Berlijnse vestiging aan de Friedrichstraße. Hier introduceert Lush voor het eerst het #LushFlowers-concept in Duitsland, waarna het begin november ook opgenomen wordt in het assortiment van de nieuwe flagshipstore in München.

Lush Flowers in Parijs

De pop-up store in Berlijn biedt seizoensgebonden bloemen en potplanten uit de streek. Hiermee wil het de aandacht vestigen op lokale alternatieven in plaats van de wereldwijde snijbloemen. Tulpen in januari, pioenrozen in het voorjaar en rozen het hele jaar door: consumenten hebben een ruime keuze aan snijbloemen. Momenteel wordt ongeveer 85% van de snijbloemen geïmporteerd en reizen lange afstanden voordat ze in dit land worden verkocht. In plaats van snijbloemen van ver weg te hebben ingevlogen, vertrouwt #LushFlowers op seizoensplanten van de binnenlandse markt als een emissiearm alternatief.

Lush haalt de snijbloemen voor de Berlijnse pop-up bij een familiebedrijf die al meer dan 40 jaar regionale, seizoensgebonden bloemen produceert en zich inzet voor een ecologische en duurzame manier van tuinieren. Het familiebedrijf vertrouwt op natuurlijke ongediertebestrijding en gebruikt hernieuwbare grondstoffen om de kas te verwarmen. Zoals bij alle Lush-producten, speelt ook de verpakking een belangrijke rol bij #LushFlowers: de boeketten worden vastgebonden met garen en verpakt in 100% gerecycled papier - zowel composteerbaar als zonder plastic verpakking.
 
Het assortiment omvat ook een selectie potplanten zoals aloë vera, koffie, geldboom en echeveria-vetplanten, die Lush uit Nederland haalt. De basis is een mix van turfvrije grond, kurkresten en gerecycled glas. Het komt van de Lush Greenhub, de eigen recyclingfabriek in Engeland. In plaats van klassieke bloempotten gebruikt Lush zijn eigen zwarte potten, die worden gebruikt voor Lush-verzorgingsproducten. Als onderdeel van een gesloten recyclingcyclus worden deze geretourneerd door klanten die gratis een vers gezichtsmasker ontvangen voor vijf lege potten. Lush reinigt de potten, versnippert ze en maakt er nieuwe bloempotten van en de deksels worden omgezet in onderzetters.

18-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS