zondag 9 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Een emotionele rit... #blog

Een emotionele rit... #blog

Een emotionele rit ...Doe mee met de Ride for the Roses.

Om 6 uur gaat de wekker: een ongebruikelijke tijd voor een zondag. Ik sta snel op om te vertrekken naar Zeeland, om deel te nemen aan de Ride for the Roses. Ik neem voor de vijfde keer deel aan de uitzonderlijke fietstocht en realiseer me dat het een dag vol emoties gaat worden.

The Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker. Deelnemers zamelen geld in door een route te fietsen voor het KWF Kanker Bestrijding. Het KWF is vastbesloten om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ze financieren en begeleiden wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden beleid en delen hun kennis over kanker en de behandeling ervan.

Voor de start luisteren we met elkaar naar het nummer "The Rose", beroemd dankzij Bette Midler. Iedereen neemt even de tijd om stil te staan bij de reden dat we voor een doel fietsen. Kippenvel; omdat alle 7000 (!) deelnemers zwijgen. Een brok in mijn keel; omdat het zoveel deelnemers raakt. Krachtig; omdat je de machteloosheid tegen deze ziekte in kracht kunt veranderen door te fietsen.

En dan de start van het meest massieve aaneengesloten fietserspeloton in Europa. Even voel je je een professionele fietser, omdat openbare wegen voor de gelegenheid zijn afgesloten en (dankzij honderden vrijwilligers) de perfecte organisatie. Je fietst over snelwegen en lokale wegen, door steden, dorpen of het platteland, over dijken, bruggen en in laaggelegen polders. En overal staan er supporters langs de kant die je toejuichen en aanmoedigen. Zelfs fanfares die je opzwepen!

Onderweg heb ik veel gesprekken met Takii-teamcollega's, maar ook informele gesprekken met collega-fietsers. De pijntjes verdwijnen allemaal als je je realiseert dat je met deze rit bijdraagt aan de strijd tegen kanker. De tour eindigt 110 km en 4 ½ uur later; een beetje moe maar vooral trots en tevreden. Bij de finish krijgen we allemaal een rode roos die een nieuwe dag symboliseert - een toekomst voor iedereen. Samen eten en drinken we en vieren zo ook het leven. Dankbaar dat we deze reis in redelijke staat en gezondheid volbracht hebben, denkend aan degenen die dit niet meer kunnen doen of degenen die momenteel kanker bestrijden.

Bedankt Takii Europe voor het sponsoren van ons Takii-team. Bedankt ook voor alle familieleden en vrienden die de individuele deelnemers hebben gesponsord.7000 deelnemers aan de Ride for the Roses van dit jaar brachten meer dan 850.000 euro op voor het KWF. Volgend jaar zal er weer een rit zijn. Dit keer in Assen, in het noorden van Nederland. Ik hoop weer deel te nemen. Het blijft een fantastische ervaring en een emotionele achtbaan.

 “Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride” – Eddy Merckx

Harm Custers - Head of Marketing EMEA Takii Europe

Bron: www.Floranews.com
18-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS