zondag 27 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Klant steelt 1,5 jaar lang fust van Plantion

Klant steelt 1,5 jaar lang fust van Plantion

Plantion in Ede is in anderhalf jaar tijd bestolen van enkele tonnen aan fust. Eind juni van dit jaar heeft de beveiliging van Plantion een klant op heterdaad betrapt. Deze werd daarop samen met een handlanger door de politie ingerekend. Volgende week moeten beiden voor de rechter verschijnen.

De verdachten ontvreemdden om de week voor 5.000 tot 7.000 euro diverse types fust en namen dit op stapelwagens mee in de een vrachtwagen. In 1,5 jaar tijd was dit in totaal goed voor enkele tonnen aan fust. De verdachte is een eigenaar van enkele bloemenzaken. Hij kocht al jaren in op de klokken van Plantion en huurde er een box.

Eind 2017 signaleerde Plantion voor het eerst dat er regelmatig fust verdween, zo meldt Vakblad voor de Bloemisterij. Het ging hierbij om kleine aantallen. In eerste instantie werd nog gedacht aan het verkeerd inboeken van fust. De tellingen werden gefomaliseerd, het vierogen-principe werd ingevoerd en vervolgens werd ook het cameratoezicht in de fustopslag en in de fustloods verder verhoogd. In 2019 intensiveerde Plantion de speurtocht naar de dader met de heterdaad tot gevolg.

De verdachten hebben eind juni en begin juli van dit jaar vier dagen vast gezeten. Ze konden niet langer vastgehouden worden, omdat ze geen strafblad hadden en omdat het een economisch delict betreft. De verdachten kregen bij hun vrijlating een dagvaarding mee. Beide verdachten is na de 'heterdaad' de toegang tot het Plantion-terrein ontzegd. Ook zijn andere veilingen op de hoogte gesteld. Volgende week staan de verdachten terecht.

 


17-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS