maandag 1 juni 2020
FN TOP logo FN TOP add

Bloemenpracht siert Ridderzaal op Prinsjesdag

Bloemenpracht siert Ridderzaal op Prinsjesdag

Aan de bloemen zal het vandaag niet liggen. In de Ridderzaal heeft de Wassenaarse arrangeur Ton Verzijl samen met zijn team prachtige bloemdecoraties gemaakt. Met de stukken, waarin witte en gele ‘Pina Colada chrysanten gecombineerd worden met Avalanche rozen, wordt Prinsjesdag 2019 extra luister bijgezet.

Ton Verzijl aan het werk in de Ridderzaal - Foto: Dümmen Orange/René Oudshoorn

De in het oog springende bloemdecoraties staan pal naast de troon van Koning Willem Alexander, bij de entree en langs de balustrade. De keuze voor de bloemen en de kleurstelling is in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, gemaakt.

De toparrangeur uit Wassenaar heeft voor de zevende keer de prestigieuze opdracht gekregen om de Ridderzaal op te fleuren voor de opening van het parlementair jaar. Verzijl ziet het ieder jaar weer als een eervolle klus. „Zo veel van dit soort grote en bijzondere opdrachten krijg je niet.” Het begon in 2012, zeven jaar geleden, nadat hij eerder al eens de bloemdecoraties mocht verzorgen voor de doop van de prinsesjes. „Blijkbaar waren ze daar tevreden over. En nu voor de zevende keer op rij de aankleding van de Ridderzaal. Heel bijzonder.”

De bloemen worden voor de Ridderzaal zijn voor de derde keer op rij geleverd door veredelingsbedrijf Dümmen Orange. “Onze Pina Colada-chrysanten en Avalanche+ rozen komen prachtig tot hun recht in deze koninklijke entourage. Prinsjesdag is een unieke gelegenheid om als Dümmen Orange ons visitekaartje af te geven.” vertelt Roy van Kester van Dümmen Orange.

Na Prinsjesdag verrast Verzijl, namens de Eerste Kamer, bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag met de ‘koninklijke’ bloemdecoraties.

 


17-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS