donderdag 20 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Best of Four en Van Nature fuseren tot grootste afzetvereniging

Best of Four en Van Nature fuseren tot grootste afzetvereniging

Best of Four en Van Nature gaan fuseren. Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen van de afzetcoöperaties hebben de leden ingestemd met een fusie van hun verenigingen. Per 1 januari 2020 zal de coöperatie verdergaan als één vereniging. Met 265 leden en 1.029 ha glasgroente wordt de nieuwe coöperatie in één keer de grootste afzetvereniging voor glasgroente in Nederland. Daarnaast wordt de vereniging met 2.105 ha vollegrondsgroente en 1.682 ha fruit ook in deze gewassen een speler van formaat.

Beide directies en besturen zien een groter volume als belangrijkste antwoord op de toenemende inkoopkracht, die zij bij zowel retail als handel ervaren. De overeenkomsten van beide verenigingen zijn sterker dan de onderlinge concurrentie, zo laten zij weten. 

Het bestuur van de nieuwe coöperatie wordt samengesteld uit de voormalig bestuurders van de twee coöperaties. Jan Oosterom van Best of Four wordt voorzitter, daarbij ondersteund door vier bestuurders van Van Nature en vier van Best of Four. De nieuwe directie bestaat uit Ton van Dalen als commercieel directeur en Hans Prins als financieel directeur. De naam van de nieuwe vereniging laat nog even op zich wachten; deze zal voor 1 januari 2020 worden onthuld.

De vereniging mag dan groter worden; als het aan bestuur en directie ligt wordt deze niet minder wendbaar. Zij streven naar het behoud van een kleine, flexibele en slagvaardige organisatie die snel kan inspelen op ontwikkelingen bij telers en in de markt. Uitgangspunt is een daadkrachtige coöperatie met betrokken leden, die het beste de belangen van haar leden dient. Zowel in de afzet met klanten, als richting andere stakeholders in de sector.

13-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS