zaterdag 15 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

De 5 vragen aan… Luc de Bruyne

De 5 vragen aan… Luc de Bruyne

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Luc De Bruyne, geboren in 1963 in Gent als zoon van Roger en Astrid. Ik ben op mijn 15e in het ouderlijke Azalea bedrijf begonnen en ben dit jaar dus 42 jaar actief in de sierteelt, bijna halverwege dus😊. Ooit was ik oprichter van Flandresse en mede-oprichter van Hortinno, maar in 2006 heb ik het bedrijf achter mij moeten laten, een best heftige periode… Tussen 2008 en 2017 heb ik binnen de Aveve Retail, de ganse groenketen aangepakt, en sinds april 2018 ben ik aan de slag bij Jiffy Group, waar ik verantwoordelijk ben voor Retail Innovaties en Duurzaamheid. Ik ben reeds 32 jaar getrouwd met Annick, en samen hebben we 2 prachtige dochters, waardoor ik sinds kort ook opa ben.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het terugdenken vanuit de consument door de ganse keten heen om duurzame plastic-vrije oplossingen te brengen is sowieso heel uitdagend. Het is best nog wel lastig om “het kwartje” te laten vallen. Maar “pionieren” zit in mijn bloed, dus daar hou ik wel van.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Maatschappelijk gezien de steeds grotere polarisering en vooral in België een totaal gebrek aan visie bij onze politici om met durf een stip aan de horizon neer te zetten waar we met z’n allen heen moeten.
Binnen onze sector blijf ik me mateloos ergeren aan de enorme dosis “greenwashing”, waarbij het begrip duurzaamheid bijna constant verkracht wordt…
Verder blijf ik met grote verbazing kijken naar de enorme waarde vernietiging die er onze sector gaande is, waarbij “groot, groter, grootst” blijkbaar de enige norm is om de toekomst te halen. Dit terwijl de uiteindelijke opportuniteiten die er in de consumentenmarkt liggen, hier niks mee te maken hebben.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Onder andere door middel van “The Green Community”, een concept waarbij we bedrijven willen verbinden richting consument, een klein maar krachtig signaal geven dat het anders kan en moet. Meer daarover wordt later deze herfst duidelijk.

Wat ga je dit weekend doen?

Vooral in de tuin werken, met m’n kleindochter op de schoot een koffie drinken, en ook terug het fietsen oppikken, volgens mijn BMI ben ik daar dringend aan toe😊!

Bron: www.Floranews.com
13-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS