woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

WaterEvent legt focus op wateruitdagingen van de toekomst

WaterEvent legt focus op wateruitdagingen van de toekomst

De glastuinbouw heeft de afgelopen jaren een behoorlijke slag gemaakt qua emissiereductie naar water. Realiteit is echter ook dat er nog voldoende uitdagingen liggen. Emissiereductie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen blijft bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt voor een duurzame teelt. Klimaatverandering en veranderingen in de mogelijkheid om grondwater toe te passen, zijn van invloed op de beschikbaarheid van goed gietwater. Ook dat vraagt om gerichte actie.

Hoe bereiken we de nagenoeg emissieloze kas? Hoe houden we de beschikking over goed gietwater? Is het verlagen van de water footprint nodig? Interessante vragen die aan bod komen tijdens het WaterEvent 2019 op donderdag 3 oktober in Bleiswijk. Het WaterEvent is een gezamenlijk initiatief van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research businessunit Glastuinbouw. Specialisten praten de deelnemers bij over de meest actuele ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen van de toekomst op gebied van water.

Na de inleidingen en presentaties van Sjaak Bakker (Wageningen University & Research) en Sjaak van der Tak en Margreet Schoenmakers namens Glastuinbouw Nederland, wordt tijdens onderzoekpitches en workshops dieper ingegaan op diverse onderzoeken en onderzoeksresultaten. Er is onder andere aandacht voor de verwijdering van biofilm, optimalisatie van filtratie, Demokas Waterefficiënte teelt 2030 en ophoping van stoffen in volledig gesloten teelten.

Het WaterEvent begint om 12.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst en de mogelijkheid voor aanmelding. 

bron: glastuinbouwwaterproof


12-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS