zondag 9 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Hydroponie helemaal hot

Hydroponie helemaal hot

Als we nieuwe planten in huis halen en deze in de potgrond zetten, weten we niet wat zich onder de grond afspeelt. Het enige wat je ziet, is wat er boven de grond gebeurd en wat er met de wortels gebeurt blijft een geheim. De nieuwste plantentrend hydroponie brengt hier nu verandering in. Je zet de plant namelijk niet meer in de potgrond, maar zet hem op water, zodat je precies kunt zien wat er met de wortels gebeurt.

Op deze manier halen de planten hun voeding niet meer uit de aarde, maar uit het water. Bijkomend voordeel is dat je nooit meer hoeft na te denken of je nou te veel of te weinig water geeft. Zeker voor mensen die weten dat ze geen groene vinders hebben, de moeite waard om eens uit te proberen. Nu kun je hier natuurlijk niet alle planten zomaar voor gebruiken, maar Anthurium, Monstera, Begonias, Geranium, Graslelie, Lepelplant, Philodendron en Zamioculcas lenen zich hier heel goed voor, maar ook de meeste gewone kruiden, zoals basilicum, rozemarijn, lavendel en salie.

Haal voorzichtig de aarde van de plant af en maak de wortels goed schoon. Let er wel op dat je ze niet beschadigd. Hoe schoner de wortels zijn, hoe langer het water ook schoon blijft. Maak vlak onder het blad, bij de knoop, een kerf in je plant, omdat zich daar het hormoon voor de wortels bevindt. Vul de vaas met bronwater, laat de plant er met zijn wortels helemaal inzakken en vervang het water ongeveer om de drie tot vier weken en vul het bij indien nodig. Zorg er wel voor dat de bladeren van de plant niet in het water komen. Met een klein druppeltje plantenvoeding geef je de plant extra voedingsstoffen.


11-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS