zondag 9 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Gedupeerde kwekers Baas Plantenservice ontvangen tweede uitkering uit faillissement

Gedupeerde kwekers Baas Plantenservice ontvangen tweede uitkering uit faillissement

Er zijn genoeg baten in de faillissementsboedel van Baas Plantenservice om een tweede uitkering te doen aan gedupeerde kwekers, zo stelt curator Guus Berntsen. Eind april 2019 hebben een aantal kwekers die de dupe waren geworden van het faillissement van het Boskoopse bedrijf een eerste uitkering van 80 procent van hun vordering ontvangen. In totaal bedroeg deze uitkering € 2.1 miljoen.

Er loopt momenteel nog een procedure in hoger beroep bij het gerechtshof van een crediteur die het niet eens is over het uit te keren bedrag. De rechtbank heeft deze vordering in mei 2019 afgewezen. Indien de uitspraak van de rechtbank in stand blijft bij het gerechtshof kan 100 procent van de vorderingen van de crediteuren worden uitbetaald. Op 23 september 2019 zal de tussentijdse uitdelingslijst worden gepubliceerd. Indien geen verzet wordt aangetekend door crediteuren zal medio oktober 2019 de tweede uitkering worden gedaan.

Het faillissement van Baas Plantenservice bracht in 2014 een flinke schok teweeg in de kwekerijwereld. De rechtbank stelde curator Guus Berntsen aan om het faillissement af te wikkelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak met de bestuurder van Baas Plantenservice en een schikking. 


11-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS