zondag 9 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Zomerbloemen, nazomeren en trends tijdens Nationale Zomerbloemententoonstelling 2019

Zomerbloemen, nazomeren en trends tijdens Nationale Zomerbloemententoonstelling 2019

In de Oude Kerk in Naaldwijk vindt van 12 t/m 15 september de Nationale Zomerbloemententoonstelling plaats. De tentoonstelling wordt dit jaar voor de 34e keer georganiseerd en heeft als thema "nazomeren". Op de drempel van de herfst wil de organisatie hiermee een afspiegeling van de zomer uitbeelden. In de uitvoering staat het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort.

Om het thema kracht bij te zetten en de nazomerse sfeer te benadrukken is dit jaar gekozen voor de twee themaproducten Lisianthus en Bouvardia. De artistieke uitwerking van het thema ligt ook dit jaar weer in professionele handen van het team van Heleen Valstar.

Seasonal Flower Event 2019

Op donderdagavond 12 september 2019 wordt het Seasonal Flower Event 2019 georganiseerd in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Trendwatcher Aafje Nijman deelt haar visie op het gebied van trends, toegespitst op zomerbloemen en gaat in op het belang van het signaleren van trends en hoe daar gebruik van te maken. De trends worden uitgebeeld door middel van bloemschikdemonstratie. Tijdens het Event vindt ook de prijsuitreiking van de NZBT-keuring plaats, de Meesterteler Award voor het product met de hoogste score en de de nieuwe Stimuflori Innovation Award voor het meest innoverende product uit de tentoonstelling, gezien vanuit marktperspectief.

Pop-up Store Lentiz Bloem & Design

Tijdens de tentoonstelling laten ook studenten Bloem & Design van Lentiz MBO Westland zien wat zij waard zijn. In een vierdaags ‘mini-onderneming’ verkopen en maken zij ter plaatse boeketten en verkopen ook nog potplanten. In de boeketten verwerken de bloemisten in spé vooral de themabloemen Bouvardia en Lisianthus. Inkoop en verkoop, mooi bloemwerk, boekhouding, de druk om te presteren en samen te werken, maar vooral de liefde voor het vak en mensen blijer maken met bloemen. Allemaal facetten van een succesvolle onderneming. In de mini-onderneming’ bereiden de studenten zich voor op hun toekomstige loopbaan.


11-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS