dinsdag 2 juni 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering

Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het Westland. Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef 6 varianten Celosia en 13 kleuren Primula. Om de interne logistiek in de kwekerij verder te verbeteren, heeft de kweker opnieuw gekozen voor het transportsysteem SmartFlo van WPS.

Het bedrijf is in 1999 ontstaan nadat Ard Ammerlaan samen met zoon Jeffrey en medewerker Gertjan Sosef een samenwerking zijn aangegaan. Na de oorspronkelijke teelten van Ard, potchrysanten en Celosia Caracas die hij al jaren produceerde, heeft Ammerlaan-Sosef nu een jaarprogramma met Primula Sweet Kisses, Cyclamen en Celosia ‘Deep Purple’ Caracas en enkele andere soorten Celosia’s.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van SmartFlo Crossover, een lopende band met verrijdbaar frame, om de hoofd- en kapbanden met elkaar te verbinden. Verder zal ook gebruik gemaakt worden van uitschuifbare delen in de transportband om het hoofdpad over te steken, de SmartFlo Extension. Ammerlaan-Sosef is bovendien een van de eerste die de nieuwe SmartFlo Count in gebruik zal nemen, een flexibele teller, waarmee men ook online optimaal de productie in de gaten kan houden.

 

 


10-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS