zondag 9 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Helleborus snijbloem meer dan winterbloem

Helleborus snijbloem meer dan winterbloem

De Helleborus snijbloem wordt vaak gezien als winterbloem, wat tot voor kort ook zo was. Daar komt nu echter verandering in. Vanaf week 37 komt kwekerij De Haas namelijk met de “Helleborus four seasons”, een nieuw merk voor jaarrond Helleborus snijbloemen in verschillende lengtes, met lengte 4-5 als standaard.

De ontwikkelingen op het Helleborus vlak gaan hard. Helleborus kweker en pionier Arschwin de Haas was er vanaf het eerste uur bij. De kweker, met kwekerijen in Nederland en Spanje, teelt het gewas nu een aantal jaar als snijbloem en ziet de populariteit groeien. Dat de Helleborus als snijbloem nu jaarrond beschikbaar is ziet hij als een absolute meerwaarde voor het product.

Helleborus snijbloem four seasons jaarrond

De Haas merkt dat de de vraag vanuit arrangeur en bloemist toeneemt: "De bloemvorm wordt prettig gevonden om te verwerken in boeketten. De Helleborus geeft een exclusieve draai aan een eigentijds boeket.” Bijkomend voordeel van de Helleborus is het lange vaasleven van gemiddeld 3 weken. Hiermee scoort de Helleborus hoog ten opzichte van de gemiddelde snijbloem.De Helleborus snijbloem is herkenbaar aan prachtige groen-witte bloemkelkjes en de bossen zijn verpakt in een papieren hoes. Hier heeft De Haas heel bewust voor gekozen. Het bedrijf is MPS GAP gecertificeerd en de kweker wil de maatschappelijke verantwoordelijkheid ook uitstralen in zijn producten. "Daarnaast willen we steeds verbeteren en inspelen op trends in de bloemensector. We willen laten zien dat al het plastic niet nodig is om de bloem goed te verpakken. Onze tests wijzen uit dat papier als bloemverpakking voor onze producten goed werkt. Naast dat het duurzamer is, is het mooi en past het in deze tijd” vertelt De Haas.


10-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS