maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

FloraHolland zet alle zeilen bij om ook met krappe arbeidsmarkt in piekperiode beloofde doorlooptijd te halen

FloraHolland zet alle zeilen bij om ook met krappe arbeidsmarkt in piekperiode beloofde doorlooptijd te halen

FloraHolland moet alle zeilen bijzetten om de effecten van de krapte in de arbeidsmarkt in combinatie met de bloeiende handel en de tijd van het jaar het hoofd te bieden.

Tot juli heeft de veiling in 96,2 procent van de transacties de beloofde doorlooptijd gehaald. In augustus is dit licht gedaald naar 96,0 procent. In september trekt de handel als vanouds weer flink aan en ligt er met de krappe arbeidsmarkt een flinke uitdaging richting de najaarspiek in de tweede helft van oktober, zo meldt de veiling. Er wordt hard gewerkt om optimaal te presteren en goed voorbereid te zijn op deze piek.

De economie draait goed en de werkloosheid is in 2019 gedaald tot 3,5%. Daarmee is de werkloosheid momenteel op het laagste niveau sinds 2001. Hoewel er nog steeds Nederlanders op zoek zijn naar werk, is dat in historisch opzicht een laag niveau. Niet alleen FloraHolland loopt tegen de krapte op de arbeidsmarkt op, ook veel kwekers en exporteurs merken dat het lastig is voldoende personeel te vinden, met name voor de drukste dagen in de week zoals de maandag en de vrijdag.


 


10-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS