donderdag 2 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

AH test betaalsysteem zonder scannen en kassa

AH test betaalsysteem zonder scannen en kassa

Stel je eens voor, een supermarkt zonder kassa en je hoeft ook je boodschappen niet meer te scannen. In de digitale testwinkel van Albert Heijn in Zaandam kan het. Albert Heijn doet hier een test in een digitaal winkeltje met als inzet ‘supersnel betalen’. Camera's en slimme schappen registreren er precies welke producten de klant meeneemt.

Dit testwinkel in Zaandam is slechts 14 vierkante meter, maar zit vol met technologische snufjes die het mogelijk maken iets te kopen alsof je het zo uit je koelkast pakt. Er is geen kassa, geen personeel en ook het zelf scannen van je boodschappen is niet nodig. Om de winkel binnen te komen, scan je alleen je pinpas en als de winkel verlaat, wordt het totaalbedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Zolang het bedrag onder de 25 euro is, heb je niks anders meer nodig. Besteed je meer dan dat, heb je wel je pincode nodig, legt projectleider Jasper Hoogers uit.

AH is de eerste retailer in Europa met het scanloos betalen. In Amerika is het voornamelijk Amazon die voorop loopt met nieuwe betaaltechnieken. Sinds vorig jaar is het bij Amazon mogelijk te winkelen zonder betaalmoment. Klanten lopen via een poortje naar binnen en buiten, waar ze dan helemaal gescand worden. Ook test Amazon scanners die mensen laat betalen via hun hand, waarbij gebruik gemaakt wordt van biometrische technologie. 

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: “Technologische vernieuwingen volgen elkaar in razend tempo op en bieden oneindig veel kansen. Gemak voor onze klanten staat daarbij voorop. Dit nieuwste concept maakt niet alleen het boodschappen doen heel simpel. Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijk) behoefte is aan een kleine winkel. Van kantoren of universiteitsterreinen tot woonwijken in aanbouw waar nog geen winkelfaciliteiten zijn. Een tweede voordeel is dat de winkel altijd open kan zijn, wat bijvoorbeeld handig is voor mensen die heel vroeg of juist heel laat op pad zijn.”

In de testwinkel komen we geen kassieres meer tegen en is er geen klantenservice. Bang dat er veel minder mensen in de supermarkten kunnen werken, zijn ze echter niet bij AH. ,,Zeker niet op korte termijn. Vakkenvullers blijven sowieso nodig. En dit concept is voorlopig niet bedoeld voor bestaande winkels. De digitale winkeltjes zijn letterlijk verplaatsbaar en kunnen worden neergezet op locaties waar behoefte is aan een kleine winkel. Van kantoren of universiteitsterreinen tot woonwijken in aanbouw waar nog geen winkels zijn’’, aldus Van Egmond.

De digitale minimarkt van AH is ontwikkeld in samenwerking met AiFi en ING ontwikkeld. De winkel van de toekomst staat voor het hoofdkantoor in Zaandam en wordt de komende twee maanden getest.  

foto's: Olivier Middendorp

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 06-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS