maandag 1 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Verzoek kassenbouwer Alcomij om bouw woningen stil te leggen is afgewezen

Verzoek kassenbouwer Alcomij om bouw woningen stil te leggen is afgewezen

De Raad van State ziet geen reden om, op verzoek van kassenbouwer Alcomij, de bouw van ruim honderd woningen bij de Waelplas in ’s Gravenzande te blokkeren. De kassenbouwer wilde de bouw van de woningen stilleggen, tot er meer duidelijkheid is over de bouw van een geluidscherm langs het bedrijfsterrein. Het verzoek is afgewezen.

De Raad stelt echter vast dat de woningen allemaal ruim buiten de 100 meter geluidcontour van het bedrijfsterrein komen te liggen. De dichtstbijzijnde woning komt op 150 meter. Dat betekent dat de woningen voldoen aan de landelijke geluidnormen en dat een geluidscherm vooralsnog niet nodig is. Pas als er later woningen dichter bij het bedrijfsterrein van Alcomij worden gebouwd, moet er een geluidscherm staan.

Google Streetview

Alcomij eiste in de zaak zekerheid over de bouw van het geluidscherm en het verdelen van de kosten hiervan. Het bedrijf wil niet voor onverwachte extra kosten komen te staan. Ook vreest het bedrijf klachten van de nieuwe bewoners, ook al liggen die op voldoende afstand. De Raad van State vindt het echter niet nodig om eerst het geluidsscherm te bouwen voordat ontwikkelaar Waelplas met de bouw van de eerste woningen kan beginnen.

Het bedrijf heeft later dit jaar nog een kans om het belang van een snelle bouw van het geluidsscherm aan de orde te brengen, tijdens een bodemzaak die dan volgt.

bron: AD

 


05-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS