zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Alstroemeria en Chrysant in papieren verpakking

Alstroemeria en Chrysant in papieren verpakking

Vanaf donderdag 5 september starten Arcadia Chrysanten en Together2Grow met het uitleveren van Alstoemeria en Chrysanten in een papieren verpakking. Hiermee gaan de twee kwekers van Decorum de strijd tegen plastic aan. De papieren verpakking is uitgebreid getest door de kwekers. De kwaliteit van het product is gegarandeerd en de papieren hoes is zo goed als waterresistent.

Bij Arcadia is de noviteit Vienna het eerste soort dat in drie kleuren beschikbaar komt in de papieren verpakking. Om de grote bloemen zit een biologisch afbreekbaar netje en tijdens bij de teelt wordt gebruik gemaakt van biologische bestrijding. “Het is voor ons best nog even wennen om de bloemen in papier te verpakken, maar ook wij willen meewerken aan een duurzamere wereld. Wij zijn benieuwd naar de reacties vanuit onze (eind)klanten. Via social media ontvangen we veel positieve feedback van bloemisten, hierdoor worden we alleen maar enthousiaster om ermee door te gaan” vertelt Ronald Olsthoorn, kweker van Arcadia Chrysanten.

Together2Grow biedt direct de tien beste sorteringen alstroemeria’s én de vier beste soorten florinca’s aan in de papieren verpakking en op bestelling is hierin van alles mogelijk. Fedor van Veen, kweker van Together2Grow: "Wij zijn al jaren bezig met verduurzaming. Dit uit zich onder andere in investering in LED verlichting, de overstap naar biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Ook met assortimentskeuzes houden we hier inmiddels rekening mee. Het is dan ook een logische stap om ook onze verpakkingen te verduurzamen. De eerste reacties van onze klanten op de nieuwe hoes zijn erg positief. We kijken er dan ook naar uit om de nieuwe verpakking uit te rollen bij al onze klanten."  


04-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS