maandag 25 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Van der Wilt Gerbera’s richt zich weer helemaal op de toekomst

Van der Wilt Gerbera’s richt zich weer helemaal op de toekomst

Begin december 2018, liet een tornado een spoor van verwoesting achter bij van der Wilt Gerbera’s. Tijd voor de kweker om na maanden hard werken nog één keer terug te kijken en dan vooral vooruit te kijken en het hoofdstuk af te sluiten.

Vanwege de extreme schade en de winter die eraan kwam werd al snel na de zwarte dag op 7 december 2018 besloten de gehele teelt te ruimen om optimaal te kunnen werken aan het herstel van de kas. Zes maanden waren nodig om de kassen weer klaar te krijgen voor productie. Er is hard gewerkt; in die periode werden vervangen 7000 ruiten, 19 km draingoot, 16.000 m² teeltsysteem, 110 km atlasdraden, 16.000 m² schermdoek, 2000 lampen nagekeken en schoongemaakt. Hierna werden 190.000 potten natgemaakt, gevuld en in de kas gezet. Half juni stond er een mooi, nieuw en kleurrijk assortiment van 38 soorten in de kas. Anderhalve maand later, konden de eerste planten geplukt worden. Op dat moment werd ook een nieuwe vrachtwagen van de Winter Logistics onthuld, die voorzien is van logo en uitstraling van Van der Wilt Gerbera’s.

In week 34 stond, voor het eerst sinds de tornado huisgehouden had, de 3,2 hectare weer in volle bloei. Van der Wilt Gerbera’s is blij met de kleurrijke en groeizame kas en richt zich, met een kleurrijk assortiment en een bijna geheel nieuw team weer volop op de toekomst.

 


03-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS