maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Ondergedompeld in Floriade Expo 2022

Ondergedompeld in Floriade Expo 2022

Met nog maar een aantal jaren te gaan, zijn de voorbereidingen voor Floriade Expo 2022 in volle gang. Samen met de gemeente Almere en provincie Flevoland wordt er keihard gewerkt aan de realisatie van de 7e wereldtuinbouwtentoonstelling. Als bezoeker of deelnemer mag en kun je dit grootse event simpelweg niet missen. Peter Verdaasdonk, directeur van Floriade Expo 2022, vertelt wat deze editie zo onmisbaar maakt.

“De combinatie van 3 verschillende lagen in één groot evenement maakt deze 7e Expo zo bijzonder”, vertelt Verdaasdonk. “De 1e laag is de wereldtuinbouwtentoonstelling met de kracht van de Nederlandse land- en tuinbouwsector en een unieke verzameling bomen, bloemen en planten. Laag 2 bestaat uit het thema ‘Groene Stad van de Toekomst’. De verstedelijking neemt met rasse schreden toe. Samen met landen, steden en bedrijven vanuit de hele wereld laten we zien hoe we steden attractief, leefbaar en veilig kunnen houden. Nu en met een doorkijkje naar de nabije toekomst. De 3e laag is het 180 dagen durende festival vol evenementen, entertainment en culturele manifestaties. Dit alles bij elkaar maakt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.”

Maar wat zijn nu de absolute publiekstrekkers? “Explore. Touch. Change. zijn de drie kernwaarden van de Floriade. Wij willen dat elke bezoeker, ter plekke of online, nieuwe dingen kan ontdekken en kan meemaken. Dat je daadwerkelijk geraakt wordt door wat je ontdekt en ervaart. En dat je merkt dat je denkpatroon verandert.”

“Je ziet nu al dat het denken over klimaat, duurzaamheid - over het zorgvuldig met je leefomgeving omgaan - steeds meer een onderwerp wordt van onze dagelijkse gesprekken. We praten erover bij de koffiemachine op het werk en op verjaardagsfeestjes. Het neemt niet voor niets een steeds belangrijkere plaats in, met name bij de jongere generatie. Wij gaan er op een vriendelijke, open en leerzame manier mee om, zodat mensen zeggen: dit is echt belangrijk, dit raakt mij en hier wil en kan ik iets mee. We zullen deze kernwaarden samen met onze deelnemers in de attracties, inzendingen en paviljoens terug laten komen.”

Groene Stad Arboretum
“Het Groene Stad Arboretum met een enorme hoeveelheid verschillende bomen, planten en bloemen die allemaal op hun eigen manier een gezonde uitwerking hebben op de leefomgeving, zal veel indruk maken. Honderdduizenden bloeiende bloemen die in allerlei geuren en kleuren een bijdrage leveren aan het arboretum. Zie het maar als een Keukenhof 2.0., verdeeld over maar liefst 60 hectare.”

“Met al deze beplanting bevorderen wij bijvoorbeeld ook de biodiversiteit van vlinders, bijen en insecten die op dit moment onder zware druk staan. De insecten worden in deze nieuw gecreëerde leefomgeving gestimuleerd. Het is belangrijk, maar ook erg aantrekkelijk voor bezoekers om dit te zien en hierover geïnformeerd te worden.”

Kabelbaan
“We hebben een spectaculaire kabelbaan over het hele terrein lopen, waarbij je op een hele fraaie manier een overzicht hebt over het Floriadeterrein. Wij zijn bovendien van plan om een aantal uitgesproken kunstwerken neer te zetten. Daarnaast kijken we naar een iconisch monument of indrukwekkend bouwwerk van waar je kunt uitkijken over het terrein. Het monument of bouwwerk geeft de Floriade Expo 2022 ook een herkenbaar gezicht naar buiten toe.”

Een festival dat je ondergaat
“Het Groene Evenement dat tijdens de Expo plaatsvindt, staat bol van de culturele bijeenkomsten, theatervoorstellingen, parades en live-entertainment. Veel activiteiten waarbij een zeer levendige en dynamische atmosfeer ontstaat. Dat je niet alleen aan het kijken bent, maar ook ervaart en ondergaat. Dat je als het ware ondergedompeld wordt in de thematiek van Floriade Expo 2022. Met veel plezier zijn we nu druk bezig met de Making Of-fase. Ik kijk er naar uit de verwachtte 2 miljoen bezoekers in 2022 op het Floriadeterrein te ontvangen."

bron: Floriade.nl

 


03-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS