maandag 25 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Bonte verzameling bloembollen weerspiegeling inclusieve maatschappij

Bonte verzameling bloembollen weerspiegeling inclusieve maatschappij

Eén van de stijltrends van 2020 is Blended Cultures, waarbij het draait om het verruimen van de kaders. Bloembollen in felle, bonte kleuren nemen in deze trend een duidelijk rol op zich in het doorbreken van de hokjesgeest.

We hebben in een bubbel geleefd, ons wereldbeeld is wat versmald door alle algoritmes op het internet en er komt een duidelijke behoefte om dat te doorbreken, behoefte aan openheid en diversiteit. De term 'hokjesgeest' maakt plaats voor inclusie. Grenzen tussen generaties, genders, afkomst en andere indelingen vervagen langzaam maar zeker. In de vormgeving lopen tijden en culturen steeds meer door elkaar heen en zie je veel bonte en felle kleuren. 

In de vrije invulling van de tuin, zonder de beperking van één stijl, is de harmonie duidelijk zichtbaar. Verschillende folkloristische invloeden combineren moeiteloos met elkaar. Hierdoor ontstaat een nonchalante en vrolijke sfeer. De bonte verzameling van verschillende bloembollen staat representatief voor de het doorbreken van het hokjesdenken.

Een grote variatie aan bloembollen in veel kleuren en vormen weerspiegelt de etnische inspiratie. Bonte landelijke bloemenborders stralen een exotisch getinte sfeer uit. Natuurtinten worden afgewisseld met felle accentkleuren waar bloembollen om bekend staan: gele narcissen, paarse fritillaria's, oranje tulpen en keizerskronen, blauwe en roze hyacinten. Creativiteit krijgt dus de vrijheid.

Bron: iBulb 


03-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS