zaterdag 29 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Ruimere besteltijden FloraHolland voor producten uit Duitsland tijdens najaarspiek

Ruimere besteltijden FloraHolland voor producten uit Duitsland tijdens najaarspiek

Royal FloraHolland heeft met kwekers uit Duitsland én met transportbedrijven afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek te verruimen. Bestellingen van klanten komen vandaag de dag, zeker nu een steeds groter deel van de handel online plaatsvindt, bijna 24 uur per dag bij handelsbedrijven binnen. Dat biedt veel kansen voor meer afzet, maar zeker ook uitdagingen.

Vooral op logistiek vlak is extra flexibiliteit nodig om snel te kunnen reageren en tijdig te kunnen leveren. Hoe verder de kwekers weg zitten van de grote veilingen in West-Nederland, des te groter is de uitdaging voor hen om in de daghandel mee te kunnen doen. Dit geldt bijvoorbeeld voor kwekers in Duitsland die aanleveren op de Nederlandse veilingen.

Noord-Duitsland
Samen met kwekers uit de belangrijkste productiegebieden in Duitsland én met enkele transportbedrijven heeft FloraHolland nu afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek met enkele uren te verruimen. Van week 35 tot en met 44 kan bij kwekers uit Noord-Duitsland (regio Westerstede/Edewecht en Wiesmoor) van maandag tot en met vrijdag besteld worden tot 14:00 uur. De kwekers leveren de producten dan de volgende dag voor 6:00 uur in de ochtend af op één van de vestigingen van FloraHolland. Producten die op vrijdag besteld worden, worden op zaterdagochtend voor 8:00 uur afgeleverd bij de diverse FloraHolland-locaties in West-Nederland. Er nemen uit deze productiegebieden 12 kwekerijen deel aan deze maatwerkoplossing. Er is ruimte voor andere kwekers om ook aan te haken. Het transportbedrijf dat de bijbehorende logistieke service biedt is Transpa uit Emmen.

Niederrhein-gebied
Een andere zeer belangrijke Duitse productieregio is het Niederrhein-gebied (NordRhein Westfalen). In deze regio zijn enkele honderden interessante productiebedrijven gevestigd. FloraHolland heeft met het lokale transportbedrijf Schiffer gesproken over hun logistieke dienstverlening die het mogelijk maakt om de producten uit deze zeer interessante regio, dagelijks en op gezette tijden in West-Nederland te kunnen verkrijgen.

Producten die u bij producenten in de Niederrhein op werkdagen bestelt tot 14:00 uur, levert Schiffer de eerstvolgende dag tussen 6:00 en 8:00 uur 's morgens af op alle vestigingen van FloraHolland. Producenten die zelf aanleveren op de locatie van Schiffer in Lüllingen kunnen zelfs nog later hun vrachtopdrachten bij Schiffer doen.

bron: FloraHolland 


02-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS