maandag 25 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Alstroemeria in de maand september op Bloemenagenda

Alstroemeria in de maand september op Bloemenagenda

Alstroemeria staat in september op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Alstroemeria wordt ook wel de Incalelie genoemd en is afkomstig uit de koele berggebieden van de Andes in Brazilië, Peru en Chili. De huidige productie van Alstroemeria als snijbloem heeft plaats in de kas, waar de plant zeer productief is. In kwalitatief opzicht is de bloem de laatste jaren sterk verbeterd, met stevige stelen, mooi groen blad en een langer vaasleven als resultaat.

Hoewel wit in september de hoofdrol speelt om het gevoel van een nieuwe start kracht bij te zetten, kent Alstroemeria veel verschillende cultivars met prachtige heldere, felle kleuren en tekening in de bloem. De bloem is er in vrijwel alle kleuren van de regenboog. Ook kan de bloemtekening variëren van geheel effen tot vlekjes of streepjes op de bloemblaadjes. In bloemvormen zijn er nieuwe vormen, zoals gevuldbloemige variëteiten en Alstroemeria met heel grote bloemen. Ook is er de tros-Alstroemeria Florinca, met stevige stelen, kleine bloemen en een lang vaasleven, tot wel 3 weken.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 


05-08-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS