dinsdag 4 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Meer dan half miljoen bezoekers genieten van Varend Corso

Meer dan half miljoen bezoekers genieten van Varend Corso

Het afgelopen weekend heeft het Varend Corso Westland ruim 550.000 bezoekers getrokken. Het publiek genoot met volle teugen, de enthousiaste deelnemers, schippers en figuranten straalden drie dagen lang op de boten en ook het weer zat zaterdag en zondag mee na een druilerige start op vrijdag.

Op vrijdag 2 augustus werd het Corso geopend door burgemeester Bouke Arends, die toegaf voor zijn komst naar het Westland nog niet eerder van het Varend Corso gehoord te hebben. Hij deed dit samen de nieuwe voorzitter van het Varend Corso, Rob Baan. De stoet vertrok vervolgens langs de genodigden, om daarna de Rijnmondroute af te leggen, richting Schipluiden, Vlaardingen en Maassluis. Op zaterdag werd de stoet door vele gezinnen onthaald langs de wateren van het Westland en op zondag stond de Delflanddag op het programma. 

Voorzitter Rob Baan is al drie jaar ambassadeur van het corso en al jaren enthousiast deelnemer. Hij heeft grootse plannen met het Varend Corso en steekt dit niet onder stoelen of banken. Zo wil hij bijvoorbeeld meer walfestiviteiten en meer interactie met het bezoekend publiek. Ook zou hij graag zien dat het corso door Den Haag vaart, waar vanuit de Gemeente Den Haag ook belangstelling voor is. De kersverse voorzitter was dit jaar drie dagen lang te zien op de boot van Koppert Cress, vanwaar hij met een oortje rechtstreeks in verbinding stond met de organisatie.

Aan de jury ook dit jaar de zware taak om uit alle mooie deelnemers een aantal prijswinnaars te kiezen. In de categorie niet-commerciële deelnemers won dit jaar de Chinese Draak van Corsoboot Honselersdijk en bij de commerciële boten ging Game of Thrones van Van den Bos Flowerbulbs er met de eerste prijs vandoor. De publieksprijs ging uiteindelijk ook naar de Chinese Draak. In de categorie muziekboten ging de eerste plaats naar Koor4Fun met de titel Maestro. Bij de zeilende Westlanders ging de eerste prijs naar de boot van FloraHolland en de originaliteitsprijs werd toegekend aan Pinokkio, de creatie van Maasland.

De organisatie blikt tevreden terug op het niveau dat de deelnemers dit jaar aan de dag wisten te leggen. Van een complete circusact tot een live-optreden van ‘Lady Gaga’ en van Jungle Book tot Dia de los Muertos. Zelfs Game of Thrones en Pinokkio waren van de partij.

Na het succesvolle weekend wordt al voorzichtig naar volgend jaar gekeken. Het thema voor 2020 is in elk geval al bekend: It’s Showtime!.  

Foto's: Varend Corso 


Leandra de Boef | 05-08-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS