donderdag 20 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Voormalig medewerker FloraHolland, die miljoenen achterover drukte, was gokverslaafd

Voormalig medewerker FloraHolland, die miljoenen achterover drukte, was gokverslaafd

De voormalig medewerker van FloraHolland, die maar liefst 4,3 miljoen euro van zijn werkgever verduisterde, had volgens zijn advocaat een gokverslaving. De 28-jarige Hagenaar moet dinsdag aanstaande voor de rechter verschijnen en zit in voorarrest. Zijn advocaat Sidney Smeets vertelt aan het AD dat hij het geld vooral via goksites zou zijn kwijtgeraakt. In negen maanden tijd sluisde hij miljoenen naar zijn eigen rekening. Volgens Smeets had hij een ‘normale baan’ en is het eigenlijk een "vrij saaie zaak en het is ook een saaie man". Het is duidelijk wat er is gebeurd en ook het motief is niet spannend.

Smeets vertelt aan AD.nl dat het om meerdere kleinere bedragen ging die de Hagenaar op zijn eigen bankrekening wist te krijgen. ,,Het bedrag waar het om gaat is heel groot, maar het is nooit op die manier in beeld geweest bij hem. Op een gegeven moment is het dit bedrag geworden.”

De miljoenensjoemel ging maandenlang door, tot het Openbaar Ministerie aan de bel trok bij de veiling. In mei van dit jaar werd naar buiten gebracht dat er geld verduisterd was, dat de medewerker was aangehouden en dat onderzocht werd hoe groot het verduisterde bedrag was.

Na twee maanden kwam na forensisch onderzoek de volle omvang van de verduistering aan het licht. Ook werd toen duidelijk dat de verdachte op eigen houtje handelde en dat er geen andere personeelsleden bij betrokken waren.

De Hagenaar zegt in een brief aan de veiling te betreuren wat er is gebeurt. Hij vindt het volgens Smeets heel vervelend voor het bedrijf en hoopt zoveel mogelijk van de schade te herstellen. Een deel van het geld is er volgens de advocaat nog. Hoe groot het bedrag is dat is teruggestort naar de veiling, is nog onbekend.

 

 


02-08-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS