woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones gewasopbrengst sierteelt verbeteren?

Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones gewasopbrengst sierteelt verbeteren?

Het antwoord op deze vraag wordt gegeven tijdens het afsluitende symposium van het HiPerGreen-project in World Horti Center in Naaldwijk. Het symposium wordt georganiseerd op vrijdag 27 september door het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland. Hier wordt antwoord gegeven op de centrale onderzoeksvraag: hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren?

De opzet van het HiPerGreen-project (High Precision Greenhouse Farming) is gericht op de ontwikkeling van nieuwe high-tech toepassingen voor siertelers om de gewasgroeiomstandigheden in hun kassen op individueel plantniveau te kunnen monitoren. Ziektes kunnen hierdoor in een vroegtijdig stadium worden herkend en de toepassing van grondstoffen, bestrijdingsmiddelen en reguleerbare omgevingsfactoren kan worden afgestemd op de ideale groeiomstandigheden. De inzet van autonoom vliegende drones voorzien van hoog sensitieve camera’s vormt hierbij het sleutelaspect.

Onder leiding van Cock Heemskerk, lector Robotica bij Hogeschool Inholland, zijn meer dan 60 studenten uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vakdocenten en onderzoekers de afgelopen twee jaar samen deze uitdaging aangegaan.

 


31-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS