donderdag 20 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Sakata kleurt Artis met bloemenzee

Sakata kleurt Artis met bloemenzee

In het kader het project Give back to Nature, verrast Sakata ook dit jaar de bezoekers van ARTIS in Amsterdam met een kleurrijke zee van SunPatiens. Net na het Minangkabause huisje en voor de huisvesting van de Anoa, de kleinste van alle wilde runderen, bloeit de uitbundige bloemenpracht. Een stukje verder richting de giraffen stelen de Begonia Vikings de show.

Het kleurrijke Indonesische hoekje in ARTIS staat symbool voor Sakata’s ‘Give back to Nature’ project, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het behoud van biodiversiteit in Indonesië en sinds vorig jaar ook een kleine bijdrage in de dierentuin in Amsetrdam. Al in 2006 heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen.

Deze overeenkomst was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol, dat rechten en verplichtingen schept voor landen die het ondertekenden met betrekking tot toegang en gebruik van lokale genetische bronnen. Dat houdt in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud en ontwikkeling van biodiversiteit.

In het kader van deze overeenkomst en het concept van ‘Give back to Nature’ heeft Sakata besloten om ARTIS te ondersteunen door middel van de adoptie van de Anoa en het Minangkabause huisje, welke beide hun oorsprong vinden in Indonesië. Behalve de adoptie sponsort Sakata de bloemenzee van SunPatiens en sinds dit jaar ook de recent geïntroduceerde Begonia Viking Red on Chocolate.

 


31-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS