zaterdag 14 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

De symbolische betekenis van het aantal rozen dat je aan elkaar geeft

De symbolische betekenis van het aantal rozen dat je aan elkaar geeft

Dat rode rozen staan voor de liefde, weten we allemaal wel, maar dat ook het aantal rozen, dat iemand geeft, een symbolische betekenis heeft, is wat minder bekend. Leuk om als bloemist mee te kunnen geven aan je klanten! Zo betekent één rode roos bijvoorbeeld liefde op het eerste gezicht als je je geliefde net kent. Als je relatie al wat langer duurt staat de rode roos voor de liefde die je nog steeds voor elkaar voelt. Twee rozen samengebonden met een lint wel of niet met een gedicht erbij staan voor een huwelijksaanzoek. Zonder dat staan de twee rozen symbool voor jou en je partner en betekent het wederzijdse liefde.

Geef je iemand een bos met vijf rozen? Dan hou je niet zomaar van diegene, maar komt de liefde vanuit het diepste van je ziel! Zes rozen staan voor de heftige verliefdheid in het begin van een relatie, maar je kan er ook mee zeggen dat je ongeacht de duur van de relatie nog steeds kriebels in je buik krijgt van je partner. Je geeft je relatie een dikke tien als je je partner een bos rozen geeft met dit aantal rozen erin.

Krijg je van iemand dertien rozen? Dan heb je een "geheime" bewonderaar. Met vijftien rozen heb je wat goed te maken en vijfentwintig rozen geef je als je iets wil vieren. Wil je groots uitpakken en je geliefde ten huwelijk vragen, kies dan voor een bos met 108 rozen. Ben je doldwaas verliefd, kan je het missen en heeft je partner een groot huis? Dan geef je een bos met 999 rozen, waarin je zegt dat de liefde voor altijd is.

bron: Pyramide Naaldwijk - foto: L. de Boef
 


29-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS