donderdag 12 december 2019
FN TOP add FN TOP logo

Hoogste punt Breeding Technology Center in De Lier bereikt

Hoogste punt Breeding Technology Center in De Lier bereikt

Deze week werd het hoogste punt bereikt van het toekomstige Breeding Technology Center (BTC) van Dümmen Orange. In De Lier werd samen met de bouwers, vertegenwoordigers van de bouwbedrijven en collega's deze ‘topping out-ceremonie’ gevierd tijdens een lekkere lunch om hierna weer verder te werken aan de volgende bouwmijlpaal. De officiële opening van het Breeding Technology Center is gepland in het tweede kwartaal van 2020.

Het ultramoderne laboratorium wordt één van 's werelds grootste en meest geavanceerde laboratoria voor sierteeltonderzoek. Dümmen Orange centraliseert er al zijn onderzoeksfaciliteiten op het gebied van technologie en eigenschappen om snellere veredelings- en selectieprocessen te realiseren. Het gebouw telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoek op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica, weefselcultuur, celbiologie, plantenfysiologie en diagnostiek. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen met een toegevoegde waarde voor de keten, zoals resistenties, verbeterde houdbaarheid en een hogere opbrengst.

In het BTC zal gebruik worden gemaakt van technologieën die de efficiëntie van veredelingsprocessen verhogen door middel van moleculaire veredeling, efficiënte evaluatie van positieve eigenschappen en analyses met betrekking tot de genetische diversiteit, evenals technologieën die de veredeling versnellen door het kruisingswerk te optimaliseren en teeltcycli te verkorten.

Foto's: Dümmen Orange

 


19-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS