dinsdag 2 juni 2020
FN TOP add FN TOP logo

Ledverlichting steeds populairder in glastuinbouw

Ledverlichting steeds populairder in glastuinbouw

Bijna een derde van de Nederlandse glastuinders maakt gebruik van groeilicht. Daarnaast staan ook veel glastuinders open om te investeren in ledverlichting. Dit blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Ruim 15 procent van de ondervraagde glastuinders geeft aan interesse te hebben om in de toekomst te investeren in ledverlichting. In 2016 was dit nog 13,5 procent.

Potplantentelers maken met met bijna 40 procent het meest gebruik van groeilicht, gevolgd door snijbloementelers met 36,5 procent. Bij glasgroentetelers is op 14,8 procent van de bedrijven groeiverlichting aanwezig.

Tijdens de jaarlijkse telefonische GlastuinbouwScanner onder Nederlandse glastuinbouwbedrijven zijn ca. 2900 glastuinders benaderd met vragen over onder andere bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen op hun bedrijf.

Uit het Carbon LED onderzoek dat Wageningen University & Research vorig jaar deed, bleek dat ledverlichting veel voordelen met zich mee kan brengen. In dit onderzoek wordt geconcludeerd dat als telers slimme lichttechnieken zouden combineren met rassen die onder ledlicht goed presteren, ze tot 25 procent meer opbrengst kunnen halen en tegelijk hun ‘CO2 voetafdruk’ met zo’n 45 procent kunnen verlagen.

 


18-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS