donderdag 12 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

Lichte omzetstijging FloraHolland over eerste helft 2019

Lichte omzetstijging FloraHolland over eerste helft 2019

Over de eerste helft van 2018 noteert Royal FloraHolland een omzet van ruim 2,6 miljard euro. Dit is een stijging van 1,7 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018. De totale aanvoer lag in het eerste half jaar lager dan vorig jaar, maar de gemiddelde prijzen van zowel snijbloemen als kamerplanten lagen hoger. De gemiddelde prijs van bloemen was ruim 1,5 procent hoger en die van planten ruim 2,5 procent.

April topmaand bloemen
De maand april was voor de bloemen een topmaand met 10,6 procent meer aanvoer en hogere prijzen. Tulpen lieten een omzetstijging zien van 7,6 procent hoger bij een lagere aanvoer van 1,4 miljard stuks. Tulp is hiermee een goede tweede achter de roos, die met 1,6 miljard stuks verkocht in de eerste zes maanden koploper blijft als populairste bloem. In totaal werden in een half jaar tijd 5,75 miljard bloemen verkocht. Dit is een daling van 0,8 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018. De aanvoer van snijbloemen daalde met 0,35 procent terwijl de aanvoer van rozen steeg met 2,1 procent. 

Omzetgroei Anthurium 
De omzet van kamerplanten is in het eerste half jaar 2,8 procent hoger dan vorig jaar doordat zowel de aanvoer als het gemiddelde prijsniveau toenam. Anthurium valt op in de omzet top 5 met een groei van 3,8 procent. Phalaenopsis is zowel qua omzet als qua aantal stuks koploper, maar de omzet daalde wel licht en de aanvoer nam af.

Lavendel koploper tuinplanten
Het eerste half jaar werd 1 procent minder tuinplanten verkocht tegen een omzet die 1,25 procent hoger lag dan vorig jaar. In totaal werden er bijna 276 miljoen tuinplanten verkocht. Lavendel voert de omzetranglijst aan met ruim 16 miljoen euro. Het tuinplantenseizoen kende een vliegende start met een omzet die 56 procent hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar en de aanvoer zelfs 60 procent hoger. 

Klokaandeel gelijk
Het aandeel van de klok in de totale omzet is in de eerste zes maanden ten opzichte van dezelfde periode in 2018 min of meer gelijk gebleven op afgerond 42 procent. Het aandeel directe verkoop is dan dus 58 procent.

 


18-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS