donderdag 12 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

Plantarium 2019 speelt in op compact wonen en recreëren in groene omgeving

Plantarium 2019 speelt in op compact wonen en recreëren in groene omgeving

Van 21 t/m 23 augustus wordt in Boskoop de vakbeurs Plantarium 2019 georganiseerd. De vakbeurs voor de boomkwekerij heeft dit jaar als thema “Green Fits All”. In het kader hiervan is in de entreehal van Plantarium een pilot te zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. “Klein” lijkt de nieuwe standaard voor ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling getuige de opkomst van onder andere ‘Tiny Houses’ en ‘Tiny Forests’.

Bij de ontwikkelingen op dit gebied is er veel aandacht voor duurzaamheid en speelt de circulaire gedachte een rol. Als bouwmateriaal wordt veelal gekozen voor hout. Groendaken, gevelbeplanting en siergewassen complementeren de natuurlijke uitstraling.

De entreehal is ook het startpunt voor de Ecologische route die Plantarium de bezoekers aanbiedt. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten en/of diensten presenteren. Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Op initiatief van de gemeente Alphen a/d Rijn wordt voor de zesde keer op de donderdagavond Plantarium by Night georganiseerd. Dit keer wordt aandacht gevraagd voor groen en gezondheid. Met stimulerende maatregelen rondom groen en gezondheid denkt de gemeente de aanspraak op zorg een halt toe te kunnen roepen. Hoveniers, woningbouw-coöperaties, makelaars, horecaondernemers en tuinbouwondernemers worden voor deze avond uitgenodigd. Op het programma staan een drietal korte lezingen en de avond wordt afgesloten met de Ecologische route. Meer informatie staat op www.plantariumbynight.nl.

Plantarium 2019 tegelijk met de GROEN-Direkt najaarsbeurs gehouden, van 21 t/m 23 augustus 2019, aan de Denemarkenlaan op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

 


17-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS