zaterdag 14 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

Agave, Eucalyptus, Aeonium en Crassula tuinplanten van de maand augustus

Agave, Eucalyptus, Aeonium en Crassula tuinplanten van de maand augustus

In augustus wordt er door de meeste mensen niet heel veel in de tuin gedaan. Of ze zijn op vakantie, of het is te warm of ze hebben met de meestal mooie dagen gewoon weinig zin om intensief te tuinieren. Vandaar dat Bloemenbureau Holland in augustus planten onder de noemer "Zorgeloze Zomer" centraal stelt die zelfredzaam zijn bij hoge temperaturen: Agave, Eucalyptus, Aeonium en de Crassula.

Agave, Aeonium en Crassula (ook wel bekend als jadeboom) zijn vetplanten die vocht opslaan in hun blaadjes, Eucalyptus kan aardig tegen warmte en droogte door zijn oliehoudende eigenschappen. De Agave groeit vooral in Midden- en Noord-Amerika, de Eucalyptus komt uit Australië, de Crassula uit Zuid-Afrika en de Aeonium is inheems op de Canarische Eilanden.

Het aanbod in planten voor een Zorgeloze Zomertijd is groot, van elk geslacht komen veel verschillende soorten en cultivars voor die als tuinplant te gebruiken zijn. Agave americana kent aloude bekende cultivars als ‘Aureovariegata’, ‘Argenteomarginata’ maar ook nieuwe, kleinere soorten als A. stricta, A ‘Dhaka Zulu’ of ‘Amigo Jambo’.

Eucalyptus (gomboom) komt in diverse soorten voor die verschillen in winterhardheid en groeisnelheid. De meest voorkomende soort is de E. gunnii ‘Azura’.

Aeonium wordt aangeboden in enkele soorten, maar de meest bekende is de A. arborescens ‘Atropurpureum’, dankzij zijn mooie donker purperrode rozetten, waar de cultivarnaam naar verwijst.

Crassula kennen we in veel verschillende soorten, die allen gekenmerkt worden door de kleine vetachtige bladeren. De meest voorkomende soorten zijn de Crassula ovata, Crassula ‘Horntree’, C. ‘Sunset’ en Crassula ‘Golum’.

foto: mooiwatplantendoen.nl 

 


16-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS