maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Japanse delegatie bezoekt Westland

Japanse delegatie bezoekt Westland

Een brede delegatie bestaande uit hoge vertegenwoordigers van de Japanse overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers bezoekt deze week Westland. Loco-burgemeester Zwinkels ontving Mr. Arima, Deputy Director General of the Department of Agricultural Development, en zijn delegatie in het World Horti Center.

Loco-burgemeester Zwinkels benadrukte de jarenlange relatie tussen Kochi en gemeente Westland. Doel van het bezoek is om Westlandse bedrijven te ontmoeten die een rol kunnen gaan spelen in de verdere ontwikkeling van het tuinbouwcluster in Kochi.

In de komende jaren wil het kabinet Abe miljoenen euro’s gaan investeren in Kochi om hun tuinbouwcluster verder te ontwikkelen, in samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven. Hier kunnen Westlandse bedrijven een belangrijke bijdrage aan leveren. Het Japanse kabinet ziet Nederland als voorbeeldmodel dankzij de relatie en de toenemende noodzaak van Japan om de land- en tuinbouw te moderniseren.

Gemeente Westland heeft sinds 2009 een tuinbouwvriendschapsrelatie met de provincie Kochi. Westland heeft in de afgelopen 10 jaar een uitstekende uitgangspositie in Japan verkregen, mede dankzij Kochi en de vele hoogstaande bezoeken van ministers, universiteiten en CEO’s aan Westland. In de afgelopen jaren is de productiviteit van de groenteteelt in Kochi enorm gestegen en vervult zij een voorbeeldfunctie in Japan. Een direct gevolg van de technologische innovaties in de kassen door de samenwerking met Westlandse bedrijven.Strategische partners

Met de Nederlandse ambassade in Tokio, Ministerie van EZ en Japanse ambassade in Den Haag is een nauwe samenwerking opgebouwd. Ze zijn belangrijke partners voor Westland. Vanuit Lentiz loopt al jaren een uitwisselingsprogramma van MBO studenten met Kochi.
 


16-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS