zaterdag 25 januari 2020
1. Dames Plants 1 1 Dames Plants 2

Meerdere mijlpalen bereikt bij nieuwbouw Florensis Dinteloord

Meerdere mijlpalen bereikt bij nieuwbouw Florensis Dinteloord

Bij de nieuwbouw van Florensis in Dinteloord zijn de afgelopen tijd meerdere mijlpalen bereikt. 4000 meter aan heipalen, 400.000 kilo staalconstructie en een 13 meter hoge hal zijn de noemenswaardige mijlpalen van de grote getallen. Daarnaast zijn ook de mijlpalen per week zijn gehaald. Vorige week is namelijk exact volgens planning de grote nieuwe kasruimte van 60.000 m2 glasdicht gemaakt. Ook zal komende week de moderne bedrijfshal van 5000 m2 compleet dicht zijn aan de buitenkant en is deze klaar voor het inrichten met drie straten met totaal achttien steksteekrobots. Zoals het er nu uit ziet zal de geplande oplevering in november van dit jaar dan ook gehaald worden.

Zowel de nieuwe kasruimte als de bedrijfshal in Dinteloord bevatten de laatste technische innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing. “Wat dit project uniek maakt is de combinatie van 15.000 m2 cabriokas met 45.000 m2 Venlokas. De cabriokas heeft een pootafstand van 5 meter en is hiermee de eerste ter wereld”, zegt Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis.

Vonk roemt ook de duurzaamheid op de nieuwe locatie. De nieuwe kas krijgt 17 verschillende opkweekafdelingen die onafhankelijk van elkaar teelttechnisch ingericht zijn. Deze hebben 3 gescheiden retourwaterstromen en 4 technische installaties voor de watergift van het plantmateriaal. "De productie wordt gerealiseerd door SON-T verlichting en in een aantal afdelingen LED verlichting, drie schermdoeken, slimme klimaatsturing en een geïsoleerde bedrijfshal uitgerust met zonnepanelen. Met deze efficiënte inrichting kan de opkweek van de jonge planten straks met minimaal energiegebruik en inzet van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gerealiseerd worden. En dit past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen” aldus Vonk.

Klanten en relaties kunnen meekijken met de vorderingen van de bouw op de speciale website pagina. Hier komen ook diverse betrokken leveranciers en medewerkers aan het woord. 


12-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos Winter Fair 2020


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS