maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

De 5 vragen aan... Tom Vermeer

De 5 vragen aan... Tom Vermeer

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Tom Vermeer. Ik ben 51 jaar en Managing Director van Xpol. Ik ben een tuinderszoon en kom oorspronkelijk uit De Lier. Ik ben getrouwd met Linda, die ik in Den Bosch heb leren kennen tijdens onze studies. Samen hebben wij drie kinderen, dames, van 13, 15 en 18 jaar.
Sinds het afronden van mijn studies in Den Bosch en bij Nijenrode heb ik bij diverse bedrijven gewerkt die leverden aan supermarktketens in combinatie met voornamelijk rozen uit Afrika. Negen jaar geleden heb ik Xpol opgezet samen met mijn zakenpartner Hans van der Goes om een brug te slaan tussen kwekers en supermarktketens. Xpol staat voor “Cross pollination” oftewel kruisbestuiving tussen vraag en aanbod, dus tussen de retailers (consumenten) en de kwekers. Uiteindelijk is Xpol een onafhankelijk platform voor retailers en kwekers om met elkaar op de meest efficiënte manier samen te werken.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het leukste van mijn functie is het samenwerken met verschillende nationaliteiten bij Xpol, maar ook richting (inter)nationale kwekers en klanten. Binnen ons team hebben we een enorme diversiteit van tien nationaliteiten, die allemaal een eigen stijl van werken en communiceren hebben. De gezamenlijke voertaal is dan ook Engels. Voor alle collega’s geldt dat ze een sterke drive hebben om het continu beter te doen. Dit hebben we onder andere afgelopen week weer mogen meemaken tijdens onze jaarlijkse activiteit op het strand bij Scheveningen.
Zowel binnen Xpol als ook daarbuiten gaan we op zoek naar duurzame oplossingen in onze manier van zaken doen als ook op het gebied van sociale omstandigheden en milieu. We hebben onze eigen sustainability doelstellingen bepaald en zijn er kien op dat we die ook halen en op de agenda houden. We zijn uiteraard een commercieel bedrijf en gaan voor optimale tevredenheid van de uiteindelijke consument, maar proberen op deze manier ons steentje bij te dragen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De internationale gevolgen van het beleid en de instelling van Donald Trump op de wereld, economisch gezien, sociaal, als ook de manier van communiceren. Zeker dit laatste, de manier van communiceren, vind ik zorgelijk als voorbeeld voor de jeugd in de wereld. De directheid van communiceren waarmee meer kapot wordt gemaakt dan men ooit had kunnen opbouwen. Recent kwam in het nieuws dat Instagram met nieuwe maatregelen komt tegen online pesten. Dat vind ik een positieve ontwikkeling.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Afgelopen week werd er in de landelijke media aandacht besteed aan de “vermoedelijke” misstanden bij bloemenkwekers in het buitenland. Deze negatieve nieuwsvorming is veel te eenzijdig en heeft ook een effect op de totale sierteeltsector. Ik zou ervoor pleiten om een meer genuanceerd beeld op basis van feiten te presenteren, in plaats van weer met een vinger te wijzen. Ik weet dat er heel veel buitenlandse kwekers zijn die vooroplopen in het terugbrengen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen en water. Daarnaast zijn er vakbonden en worden er jaarlijks CAO’s afgesloten waar bedrijven zich aan moeten houden.

Wat ga je dit weekend doen?

Op zaterdag ga ik kijken bij een hockeywedstrijd van mijn dochter. Verder ga ik een beetje tuinieren rond het huis. Een lekkere ontspanning na een intensieve week.
Op zondag hebben we een feestje van één van mijn neven in De Lier, die zijn bachelor heeft gehaald in Tuinbouw & Agribusiness. De jongere generatie van onze familie houdt interesse in onze sector en zal deze in de toekomst verder helpen.

Bron: www.FloraNews.com
12-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS