maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

4,3 miljoen euro verduisterd door medewerker Royal FloraHolland

4,3 miljoen euro verduisterd door medewerker Royal FloraHolland

In een periode van negen maanden heeft een medewerker van Royal FloraHolland 4,3 miljoen euro verduisterd.  Dit blijkt uit het forensisch onderzoek dat in opdracht van FloraHolland is uitgevoerd. Een medewerker van de financiële afdeling werd in mei al door de politie aangehouden in deze zaak. FloraHolland werd getipt door het Openbaar Ministerie (OM) dat er ongebruikelijke transacties plaatsvonden. Na onderzoek door het OM is de medewerker door de politie gearresteerd. Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem. De verduistering vond plaats in de periode augustus 2018 tot april 2019.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat er geen andere medewerkers van Royal FloraHolland bij de verduistering betrokken zijn geweest. De aangehouden medewerker wordt volgens het OM begin augustus bij de rechtbank voorgeleid. FloraHolland laat weten direct na constatering van de verduistering externe expertise ingeschakeld te hebben en passende maatregelen genomen te hebben.

Royal FloraHolland is verzekerd tegen diefstal en de claim is in behandeling bij de verzekeraar. Daarnaast wordt overleg gevoerd met het OM over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.

De vaststelling van de jaarrekening over 2018 was uitgesteld in afwachting van het forensisch onderzoek. Op basis van de onderzoeksbevindingen is de jaarrekening inmiddels ongewijzigd door de Ledenraad vastgesteld. Een eventuele impact zal worden verwerkt in de jaarrekening over 2019.

               

 


11-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS