vrijdag 15 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

VHG lanceert arbeidsmarktcampagne Ik ben groen, jij ook?

VHG lanceert arbeidsmarktcampagne Ik ben groen, jij ook?

Branchevereniging VHG heeft de nieuwe arbeidsmarktcampagne ‘Ik ben groen, jij ook?’ gelanceerd. Hiermee wil VHG zij-instromers werven voor de groene branche, die kunnen deelnemen aan de VHG Brancheopleiding of de basisopleiding Interieurbeplanting en solliciteren op de tientallen vacatures in de VHG-vacaturebank.

Branchevereniging VHG geeft aan zich zorgen te maken over de instroom in de groene beroepen. Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat bijna 4 op de 10 ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche kampen met een tekort aan arbeidskrachten. Om deze krapte het hoofd te bieden, onderneemt de branchevereniging een aantal gerichte activiteiten. Zo zijn er tal van projecten opgezet om de instroom in het vmbo te bevorderen en de doorstroom naar het groene mbo te stimuleren. Nu is er dus ook de arbeidsmarktcampagne van start gegaan gericht op zij-instromers.

De campagne heeft tot doel de meerwaarde van groen zichtbaar te maken en een breed en aantrekkelijk beeld te schetsen van de werkzaamheden in de branche. Portretten van vier zij-instromers vormen de basis van de campagne. In korte films vertellen zij over hun drijfveren, hun werkzaamheden en wat de stap naar de groenbranche hen heeft opgeleverd. De filmpjes worden gepubliceerd op het VHG Youtube-kanaal en de VHG Facebook- en LinkedIn-pagina’s.

Ook worden er diverse advertenties geplaatst op Youtube, LinkedIn, Facebook en Instagram en wordt er een Google Ad Words-campagne gestart. 

 


10-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS