woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Plantion maakt inkoop van duurzame producten makkelijker

Plantion maakt inkoop van duurzame producten makkelijker

Bloemenveiling Plantion in Ede maakt het voor inkopers makkelijker om duurzame producten te selecteren door een uitbreiding van de kloksoftware. Op de veilingklokken in Ede krijgt de koper met ingang van deze week duidelijk te zien welke aanvoerders en welke van de aangevoerde partijen duurzaam zijn. Voorafgaand verschijnen in het overzicht ‘komende partijen’ de namen van de aanvoerder tegen een groene achtergrond. Op het moment van het veilen zelf wordt ook het duurzaamheidslabel getoond.

 

Naast de kopers in de afmijnzaal in Ede kunnen ook kopers op afstand (KOA) gemakkelijker en vroegtijdig duurzame producten selecteren. Zij hebben daarvoor inmiddels de aangepaste KOA-software ontvangen. Op het aanvoerscherm worden alle duurzame partijen getoond tegen een groene achtergrond. Met een meervoudig filter kan de KOA-koper alvast één of meer duurzaamheidslabels selecteren. Net zoals de klokken in Ede toont ook het KOA-scherm de namen van de aanvoerders (groene achtergrond) en de betreffende duurzaamheidslabels. Als volgende stap zullen de duurzaamheidslabels binnenkort ook zichtbaar zijn bij alle aanbodregels in de Plantion Digitale Marktplaats en daarmee ook voor Klokvoorverkoop.

In eerste instantie werkt het systeem met het label Barometer Duurzame Bloemist. Naar behoefte kunnen ook andere labels waarvan de vereiste kenmerken volgens de Linnaeus systematiek zijn vastgelegd, worden toegevoegd. 

“In de zakelijke markt wordt steeds vaker gekozen voor een duurzame bloemist. En ook in de winkel vragen consumenten steeds meer naar duurzame bloemen en planten. Het helpt ons dan ook enorm dat Plantion de inkoop en de administratie rondom duurzame producten een stuk gemakkelijker heeft gemaakt”, vertelt Joost Weijtens van Bloemsierkunst Krayenhoff, aanngesloten bij Barometer Duurzame Bloemist. 

Joost en Tanja Weijtens, eigenaren van Bloemsierkunst Krayenhoff - foto: vvbvanbree

 


10-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS