zaterdag 14 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

Hortensia snijbloem op Bloemenagenda augustus

Hortensia snijbloem op Bloemenagenda augustus

Hortensia staat als snijbloemn in augustus op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Hortensia is het ultieme symbool van hoogzomer, de periode van warme dagen, lange avonden en zwoele nachten. De periode waarin iedereen het even wat rustiger aandoet. De zachte ronde vormen van hortensia laten zich makkelijk schikken in arrangementen voor een zachte landing. Ze zijn er in de kleuren frisgroen, helderwit, hemelsblauw, dieppaars, lila en roze, met bloemen die een doorsnee kunnen hebben van wel 25 cm in de vorm van bloeiende wolken.

Hortensia hoort bij haar eigen Hydrangeafamilie. De oersoort Hydrangea macrophylla, waar de meeste cultivars uit voortkomen, groeit in grote hoeveelheden langs de kusten ten zuiden van Tokio. De van oorsprong Aziatische bloem kwam met de eerste VOC-schepen naar Europa en raakte rond 1735 in zwang, wonderlijk genoeg zowel in kasteeltuinen als rond boerderijen.

De meest voorkomende Hortensia is Hydrangea macrophylla, met zijn bolvormige bloeiwijze. Er zijn zowel enkel- als gevuldbloemigen soorten. Van kleintjes met een doorsnee van 8-10 cm tot heel grote met een diameter van 25-30 cm. H. macrophylla is er in tientallen cultivars in wit, roze en groen tot donderrood en tweekleurie. De kleur blauw is door de kweker gemaakt door speciale stoffen aan het water toe te voegen. Naast effen bloemen zijn er ook tweekleurige. In totaal zijn er ruim 150 verschillende cultivars voorhanden in augustus. In die maand zijn, voor de liefhebbers, ook de doorkleurende hortensia's verkrijgbaar. Naast de snijbloem met de bolle bloemvormen wordt Hydrangea paniculata aangeboden, met witte en groene bloemen in de vorm van pluimen.

Foto: mooiwatbloemendoen.nl

 


10-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS