woensdag 27 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Zalando bouwt megadistributiecentrum op oude veilinglocatie Bleiswijk

Zalando bouwt megadistributiecentrum op oude veilinglocatie Bleiswijk

Op het terrein in Bleiswijk waar jarenlang planten verhandeld werden via FloraHolland, zal de komende jaren vooral de distributie plaatsvinden van kleding en schoenen. Het Duitse internetbedrijf Zalando gaat er een megadistributiecentrum bouwen. Het project levert naar verluidt 1.500 banen op. Met de bouw is een investering van 200 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat het XXL-distributiecentrum in 2021 in gebruik genomen wordt.

Op het terrein wat FloraHolland enkele jaren geleden verkocht aan een joint venture van de Amerikaanse investeerder USAA Realco Europe en het Nederlandse Somerset Capital Partners verrijst een distributiecentrum van 140.000 m²! Ter vergelijking: dat zijn ongeveer 19 voetbalvelden.

Zalando bouwt megadistributiecentrum in Bleiswijkfoto: Zalando

De Duitse online kleding- en schoenengigant is flink aan het uitbreiden. Momenteel wordt op vijf andere plekken in Europa gebouwd aan distributiecentra. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 5,4 miljard euro, ruim twintig procent meer dan een jaar ervoor. Zalando wil de omzet de komende vijf jaar meer dan verdubbelen. 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 05-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS