donderdag 12 december 2019
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Marc Damen

De 5 vragen aan... Marc Damen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Marc Damen en ik ben directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem. De Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al zeventig jaar maken 38.000 vrijwilligers bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Bijna iedereen kent de Zonnebloem van de dagjes uit en ons schip MPS de Zonnebloem. Als directeur van de grootste vrijwilligersorganisatie in Nederland weet ik hoe belangrijk het is om samen te werken. Daarom vind ik het zo bijzonder dat we in nauwe samenwerking met de Vriendenloterij en VSBfonds de meest bezochte vrijetijdslocaties toegankelijker maken. Samen met gemeentes, vermogensfondsen, bedrijven zoals Welzorg Auto op Maat en zorginstellingen zet de Zonnebloem zich in voor betere mobiliteit. Inmiddels rijden er meer dan 50 rolstoelhuurauto’s rond, verspreid over heel Nederland. Vorige week zijn de eerste drie elektrische Zonnebloemauto’s door Vattenfall aan de vereniging overgedragen. De Zonnebloemauto maakt flexibel, betaalbaar aangepast vervoer mogelijk. Mooi dat we dit met het oog op de toekomst dankzij deze samenwerking met Vattenfall op een duurzame manier kunnen doen.

 Zonnebloem Anita Witzier

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 70 jaar en telersvereniging Sunsation Sunflower heeft een speciale pot-zonnebloem ontwikkeld. Van elke verkochte actie-zonnebloem gaat € 1 naar de Zonnebloem. Royal Lemkes en ALDI hebben de actie opgepakt en succesvol in alle 500 winkels van ALDI in Nederland de pot-zonnebloem verkocht. Hiermee hebben zij een geweldig bedrag van € 50.000 aan Nationale Vereniging de Zonnebloem gedoneerd. Met dit bedrag kan de Zonnebloem weer hele mooie dingen doen voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens de gongceremonie op de EuroNext beurs in Amsterdam mochten wij ALDI en Royal Lemkes op een bijzondere manier bedanken.

gongceremonie EuroNext De Zonnebloem Sunsation Aldi Lemkes

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Royal Lemkes is Europees marktleider als groenleverancier en streeft naar een voorbeeldfunctie in de groene sector en werkt samen met haar ketenpartners aan steeds verdere verduurzaming: van zaadje tot plant bij de consument. Op duurzaamheid zien wij raakvlakken en willen we samen ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken. ALDI Nederland heeft als visie verantwoordelijkheid, de duurzaamheid van hun productieketens en hun betrokkenheid bij de samenleving. Ook met ALDI Nederland gaan we graag in gesprek om te kijken hoe wij samen kunnen werken op de onderwerpen waar we raakvlakken hebben. Dit is een voorbeeld van hetgeen ik de komende jaren graag doe: strategische partnerschappen aangaan met allerlei partijen die net als wij bij de Zonnebloem willen dat iedereen ongehinderd volwaardig deel kan uitmaken van de samenleving.

Wat ga je dit weekend doen ?

Niet alleen dit weekend, maar de hele zomer staat in het teken van mijn nieuwe huis. Er moet flink verbouwd worden, en daarna verhuisd. Ik hoop dus op een niet al te hete zomer…….

 

Bron: www.FloraNews.com
05-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS