maandag 1 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Gamification met duurzame kunststoffen

Gamification met duurzame kunststoffen

Bij Oerlemans Packaging is enige tijd gezocht naar een innovatieve en interactieve manier om personeelsleden en relaties in het debat rondom duurzaam verpakken te betrekken. Die hebben ze gevonden: Gamification! Het bedrijf heeft een kwartelspel ontworpen dat inzicht geeft in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie.

Waarom dit kwartetspel? “Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in de kunststoffenindustrie om te verduurzamen en lang niet iedereen weet wat er allemaal voor -en achter de schermen gebeurt.” legt Sustainable Director Rob Verhagen uit.

In het kwartetspel vind je bijvoorbeeld de achtergrond van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Nederlandse Plastic Pact. Ook is er van elke “R” van het Rethink initiatief een serie in het spel te vinden. In het spel wordt uitleg gegeven over termen als biobased, bioafbreekbaar plastic en CO2-reductie en worden de voordelen van kunststof en het nut van verpakken beschreven. Ook onderwerpen als soorten plastic folie komen aan bod. Het kwartet neemt je mee in de wereld van kunststoffen en schept een hoop duidelijkheid.

“Ik ben ontzettend trots dat we dit mogen delen met collega’s en klanten. De eerste reacties zijn ontzettend positief! Mag ik van jou van Redesign, de kaart circulair ontwerp?”, aldus Verhagen.
                               


04-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS