donderdag 12 december 2019
FN TOP add FN TOP logo

LinkedIn blijft maar ontwikkelen! #blog

LinkedIn blijft maar ontwikkelen! #blog

Deze keer weer eens wat nieuwe features vanuit een platform en eigenlijk zijn ze best wel cool en maken ze het meest zakelijke platform weer wat sterker en aangenamer in gebruik. LinkedIn heeft een aantal nieuwe zaken uitgerold naar alle gebruikers. We kunnen hiermee nog meer en op een nog persoonlijker wijze gebruik maken van ons zakelijke netwerk. Even drie nieuwe zaken op een rij.

Meer dan alleen een like
Bij Facebook kennen we het al langer. We kunnen meer dan alleen een “like” geven. Sindskort is dit ook mogelijk op LinkedIn. Dus we kunnen met een klik meer zeggen dan alleen leuk.

Als we de “like” knop aanraken met de muis of in de app met onze vinger dan kunnen we meer toevoegen dan alleen een “like”. Nu hebben we een “celebrate”, “love”, “insightful” en een “curious”.

Nou hoor ik sommigen denken, we gaan Facebook achterna. Dat klopt maar door met meerdere opties te werken kan je met een simpele klik wel meer aangeven. Een stukje emotie extra in een reactie is nu op een zeer simpele manier mogelijk.
Moeten we hier erg grote waarde aan hechten? Nee, maar dat moeten we aan een “like” op Facebook ook niet. Het is een leuke manier om net wat anders te zeggen dan dat je het leuk vindt.

Personen taggen in een foto
De AI-koorts heeft bij LinkedIn ook steeds meer toegeslagen. Personen op een foto worden nu door het platform herkend. Ik zou zeggen een hele mooie stap. Stel je staat met collega’s op een foto en zij vinden het ook leuk om te laten weten dat ze ergens zijn geweest. Je kan dan de personen in een foto taggen.

Laten we zeggen dit is ook overgenomen van andere platformen dus is zeker niet nieuw. Maar naar mijn idee wel erg prettig om posts vanuit accounts meer deelbaar te maken. Als je getagd wordt krijg je daar een melding van. Mijn verwachting is dat het delen dan sneller zal gebeuren. Alleen maar prettig voor een bedrijf of voor jezelf.

Een ander voordeel kan zijn dat je sneller kan zien wie bijvoorbeeld collega’s zijn van diegene die de post heeft geplaatst. Een makkelijke manier om je netwerk uit te breiden en er zo meer uit te halen.
Doe dit nou niet direct en vaak want dat gaat niet werken.

Een leuke feature die naar mijn idee extra mogelijkheden geeft aan het platform en voor het leggen van waardevolle en zinvolle contacten. Het draait er tenslotte toch ook nog steeds om wie je kent……

Het delen van een presentatie
Stel je hebt een presentatie gegeven en je wilt deze graag delen. Of je hebt een white paper of informatieblad dat je ook graag wilt delen omdat daar voor jouw netwerk leuke en/of relevante informatie in staat. Deze kan je nu veel gemakkelijker delen via LinkedIn. Je kan er naar verwijzen in een post en naar je website laten gaan maar je kan deze nu ook rechtstreeks delen via dit platform.
Een mooie manier om je kennis te delen met de buitenwereld zonder dat de lezer het gevoel heeft persé ergens heen te moete navigeren.
Nog een paar zaken die er nu wel zijn:
- Binnen persoonlijke berichten kunnen werken met video’s
- In de app van LinkedIn heeft de “post’ button een meer prominentere plaats gekregen
- Groepen waarin jij nu zit zijn gemakkelijker te vinden op de web versie. Ze staan nu rechts en daar staan ook de hashtags die je volgt. In de app staan ze direct onder je profielknop.

Handige nieuwe mogelijkheden en features binnen LinkedIn. Dus saai is het zakelijke netwerk zeker niet. En laten we het a.u.b. ook van mens tot mens houden en ook eens menselijk reageren. Het is en blijft tenslotte een sociaal netwerk.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.FloraNews.com
04-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS