zondag 22 september 2019
FN TOP add FN TOP logo

Heuchera Dark Secret 10 jaar

Heuchera Dark Secret 10 jaar

Het is heel zeldzaam binnen Heuchera assortiment dat een exemplaar de leeftijd van 10 jaar behaalt maar Heuchera Dark Secret viert echt zijn 10-jarige verjaardag. Normaal gesproken wordt een Heuchera 2 tot 3 jaar oud en maximaal 4 jaar, maar de ‘Dark Secret’ is hier duidelijk een uitzondering op.

De prachtige Heuchera is gevonden door Mr. Darques en zijn vrouw uit Frankrijk. Dark Secret is een zaailing van 3 cultivars: het zeer donkere blad komt van ‘Obsidian’, het gekartelde blad van ‘Crimson Curls’ en de bloemen en gezonde en sterke groei komt van ‘Frosted Violet’. Dit 10-jarige exemplaar staat in de tuin van Luc Klinkhamer, plantliefhebber in hart en nieren en eveneens veredelaar van diverse vaste planten waaronder Heuchera villosa ‘Plum Power’PBR.

Heuchera ‘Dark Secret’ wordt zo’n 25 cm hoog en 30-40 cm breed en past mooi in vaste plantenborders of gemengde containers. Verder bloeit ‘Dark Secret’ rijk in de zomer en is hij zeer winterhard tot -30°C. Hij kan in de volle zon, halfschaduw en schaduw. ‘Dark Secret’ houdt van ieder type grond en is onderhoudsvriendelijk. Daarmee is het een ideale plant voor de hedendaagse tuin.

foto's: Plantipp

 


03-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS