maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Bloemen en planten stelen show op catwalk The Hague Fashion Week show.

Bloemen en planten stelen show op catwalk The Hague Fashion Week show.

Afgelopen vrijdag avond was dé officieel aftrap van The Hague Fashion Week 2020. Een rijk versierde catwalk met prachtige bloemen en planten was het podium voor diverse shows van onder andere Michelangelo Winklaar, Michael Barnaart en Miss Pearl. De achterwand van de catwalk was gevuld met onder andere Lisianthus, Kalanchöe, Gerbera, Campanula en diverse hangplanten van Decorum. De catwalk zelf was aangekleed met Calathea en Laurier. Ook liepen een aantal modellen tijdens diverse fashion shows met producten van de telersvereniging.

Ontwerp: Michelangelo Winklaar

Speciaal voor Decorum selecteerde couturier Michelangelo Winklaar twee outfits voor de catwalk. “In mijn werk maak ik gebruik van restmaterialen uit de textielindustrie. Mens en milieu gaan mij erg aan het hart, vandaar dat ik bloemen en planten graag omarm. Net als mijn modellen. Ik koos op de catwalk voor twee maagdelijk witte outfits om daarmee extra focus te leggen op de kleuren van de natuur” aldus Winklaar. Ook tijdens de shows van ontwerpsters Michael Barnaart en Miss Pearl waren diverse Decorum producten te zien.

The Hague Fashion WeekOntwerp: Michael Barnaart

Dat bloemen en planten een zeer grote inspiratiebron zijn voor de fashion industrie is algemeen bekend. Rond de jaren 1700 waren bloemmotieven op kleding alleen voorbehouden aan de hogere klassen, omdat ze met de hand moesten worden geborduurd. Verse bloemen om precies te zijn. Vandaag de dag zijn bloemen en planten niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Ontwerp Miss Pearls

Foto's: The Hague Fashion Week by: Mike Pasarella for Pasarella Photography  


02-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS