zaterdag 25 januari 2020
1. VB&P Teelt 1. Dames Plants 1

Tea by Me in boek Nieuwe Boeren over transitie naar nieuwe landbouw

Tea by Me in boek Nieuwe Boeren over transitie naar nieuwe landbouw

In het nieuw verschenen boek “Nieuwe Boeren” van onderzoeksjournalist en schrijver Kees Kooman worden tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg beschreven, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Met de grote druk die er op de sector ligt, dankzij regelgeving vanuit de overheid, klimaatverandering, een uitgeputte bodem, dierenwelzijn en te lage prijzen, een transitie die keihard nodig is om te kunnen overleven.

In het boek is onder andere het verhaal te lezen van Johan Jansen van Special Plant in Zundert met zijn concept Tea by Me. Het verbouwen van thee is nieuw en uniek in Nederland. Special Plant is één van de bedrijven in de landbouwsector die iets nieuws proberen om de druk te verlagen. 

De boeren in het boek wachten niet op de overheid, maar spelen, op heel verschillende manieren, in op de behoefte van de consument. Zo ontwikkelt Styn Claessens een kippenschuur die duurzaam en diervriendelijk is, en keert een groep boeren op Schiermonnikoog terug naar een kleinschalig en traditioneel werkende coöperatie. Zonder bekeringsdrang, maar met boerenverstand.

                                      


Leandra de Boef | 02-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos Winter Fair 2020


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS