vrijdag 15 november 2019
Top Van Dijk Flora TFC Top Dillewijn Zwapak

Imara wint Horticulture Week Business Award

Imara wint Horticulture Week Business Award

Syngenta Flowers heeft met de Imara een Horticulture Week Business Award gewonnen. De impatiens walleriana won de prijs in de categorie Beste Introductie in de Sierteelt - Perkplanten. De Imara is het anwoord van Syngenta Flowers op de uitbraak van valse meeldauw in 2011.

"Dit is een fantastische prestatie voor het Syngenta Flowers UK-team en natuurlijk voor heel Syngenta Flowers. Het hele team heeft hard gewerkt om deze prijswinnende introductie op de markt te brengen" reageert Steve Waters, Product Manager bij Syngenta Flowers.

Impatiens walleriana Imara is één van de nieuw ontwikkelde soorten op de markt die weerstand bieden tegen deze ziekte.  Zo introduceerde veredelaar PanAmerican Seed dit jaar de Beacon. Dankzij deze ontwikkelingen en de inzet van verdelaars kunnen kwekers de populaire plant weer in productie nemen en retailondernemers publiekslieveling Vlijtig Liesje weer op de verkooptafels zetten. 

De Horticulture Business Awards eren uitstekende prestaties van ondernemingen die actief zijn in de productie, tuincentra, landscape contracting en nog veel meer. Het doel is om ervoor te zorgen dat deze prestaties worden erkend door de klanten, klanten en detailhandelaren in de branche.

"Sinds de wijdverspreide uitbraak van valse meeldauw in 2011 is de Impatiens walleriana-markt drastisch afgenomen. Na jaren van ontwikkeling weet Syngenta met de Imara deze markt weer te verrijken", aldus Horticulture Week.


Leandra de Boef | 02-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS