dinsdag 2 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

OK Plant klaar voor toekomst met nieuwe sorteer- en afleverbuffer

OK Plant klaar voor toekomst met nieuwe sorteer- en afleverbuffer

OK Plant heeft gekozen om hun huidige sorteer-en afleverbuffer te vernieuwen. Bas Kleiweg en Marcel Olsthoorn van OK Plant hebben bij het maken van het ontwerp van het systeem iedereen binnen het bedrijf betrokken. Doel van het nieuwe systeem is dat de flexibiliteit verder toeneemt en de kwaliteit van werken voor de medewerkers van OK Plant verder verbetert en dus voldoet aan de hoogste standaard.

Een belangrijk ontwerpcriterium is dat de planthandeling minimale stress oplevert voor de planten. Ieder contactmoment tijdens transport moet goed beheersbaar zijn. Ergonomie speelde een belangrijke rol. Het systeem wordt gebouwd door WPS, dat de opdracht kreeg, er voor te zorgen dat de medewerkers zo prettig mogelijk met het systeem moeten kunnen werken.

Rechts Desiree Olsthoorn, directielid OK Plant, links Maarten van der Gaarden, commercieel manager WPS.

In het nieuwe systeem worden de planten per batch uitgeraapt, in een tray geplaatst en via een rollenbaan naar de voorbuffer getransporteerd. Voordat de tray het voorbuffer in gaat wordt iedere tray door de Plant Spray Unit (PSU) voorzien van water. De voorbuffer bestaat uit rollenbanen. Tijdens het orderpikken worden de trays voor de desbetreffende order verzameld op de uitvoerrollenbaan en naar de afleverbuffer getransporteerd. In de afleverbuffer met bandtransporteurs worden de af te leveren orders verzameld en wordt de afleverbuffer gevuld aan de hand van de orders die zijn samengesteld uit de voorbuffer. Vanaf het afleverbuffer worden de orders klaargemaakt voor transport.

Het nieuwe systeem is zo ontworpen dat verdere automatisering eenvoudig mogelijk is. Op deze manier kan OK Plant het systeem in de toekomst verder doorontwikkelen en integreren met andere processen.
 


27-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS