dinsdag 29 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

Sierteelt certificeringen via online tool AgriPlace

Sierteelt certificeringen via online tool AgriPlace

Onlangs heeft AgriPlace ook GLOBALG.A.P. bloemen- en siergewassen versie 5.1 toegevoegd aan hun platform. Waar voorheen alleen eetbare gewassen in de online tool voor certificeringen geselecteerd konden worden, is dit nu uitgebreid voor alle producerende bedrijven in de sierteeltsector, met gewassen als bloemen, kamer- en tuinplanten, alsook kerstbomen en parkbomen. De standaard dekt de thema’s teeltmateriaal, bodem- en substraatbeheer, gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddel, oogst en na-oogstbehandelingen. Maar ook andere duurzaamheid en sociale thema's komen aan de orde.

In de groente- en fruitsector maken meer dan 1000 telers al enkele jaren gebruik van AgriPlace. Vanaf nu is het platform ook beschikbaar voor alle producerende bedrijven in de sierteelt sector. Op dit moment ondersteunt AgriPlace volgende certificaten GLOBALG.A.P. IFA, On the way to PlanetProof, GRASP, Tesco Nurture, AH protocol en VVAK.

                

De online tool leidt telers via een stappenplan door een online vragenlijst. Alle benodigde documenten en bewijsstukken worden op het platform opgeslagen, met een veilige kopie in de cloud, die vanaf elk mobiel apparaat kan worden ingezien. De tool structureert, maakt eisen inzichtelijk en bespaart veel tijd die nodig is om te certificeren. Het platform geeft een duidelijk overzicht van alle certificaten en hun status. Bovendien wordt informatie hergebruikt over verschillende jaren en uitgewisseld tussen certificaten onderling, waarmee ook het behalen van meerdere certificaten sneller en eenvoudiger wordt.
 


26-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS