donderdag 20 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Wat is er te zien tijdens het Holland Dahlia Event?

Wat is er te zien tijdens het Holland Dahlia Event?

Tijdens het Holland Dahlia Event van 21 t/m 23 augustus, zijn vakgenoten uit de hele wereld welkom op negen locaties om honderden soorten Dahlia’s te bewonderen, waarbij vorm, bladstructuur, hoogte en nog veel meer met elkaar vergeleken kunnen worden. 

In Nederland concentreert het voornaamste teelt- en handelsgebied voor de Dahlia zich tussen Leiden en Haarlem, waar ook de belangrijkste bloemenkwekers, knollenkwekers en knollenexporteurs zijn gevestigd. Dit maakt het eenvoudig om tijdens het Holland Dahlia Event meerdere bedrijven op één dag te bezoeken. Deze bedrijven zetten hun deuren open voor bezoekers:

Ariko dahliavermeerdering en veredeling
In 1974 startte Ariko dahliavermeerdering en veredeling met de teelt van een breed assortiment bloemen. Dit betrof onder andere dahlia’s en in het bijzonder snijdahlia’s. Vanaf 1999 is daar het kruisen van snijdahlia’s aan toegevoegd. In de showtuin is een grote hoeveelheid nieuwe kleuren en typen snijdahlia’s te zien.

CNB
Tijdens het evenement worden bij bemiddelingsbureau CNB ruim zeshonderd verschillende dahliacultivars getoond in de showtuin en de grootste collectie van het beschikbare handelsassortiment. De collectie is daarnaast ook nog aangevuld met nieuwe cultivars. De locatie van de CNB Dahlia showtuin is bij De Tulperij.

De Tulperij
Bij De Tulperij is de showtuin van het CNB te zien met zeshonderd soorten dahlia’s van de Nederlandse kwekers. De Tulperij geeft daarnaast zelf informatie aan consumenten en informeert over de groei en bloei van de Dahlia. De showtuin is open van 1 augustus t/m 12 oktober. In deze periode worden verschillende consument gerelateerde activiteiten georganiseerd.

Fa. J. van der Linden
Kwekerij Fa. J. van der Linden is een familiebedrijf met een lange geschiedenis in de dahliateelt. Al in 1920 werd gestart met de bloementeelt, en sinds begin jaren zestig kwam de Dahlia in beeld. Dit bedrijf maakt ieder voorjaar haar eigen dahliastekken. Naast het telen van dahliaknollen, is dit bedrijf ook actief in het telen van dahlia’s als snijbloem.

Fa. H.A. van Eeuwijk & Zn.
Het bedrijf Fa. H.A. van Eeuwijk & Zn. is een gerenommeerde knollenkwekerij. Zij laten tijdens het Holland Dahlia Event een showtuin zien, bestaande uit hun grote assortiment en daarnaast stellen ze dahlia’s als snijbloem tentoon. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in een buitengewoon goede kwaliteit van de bloemen.

FBT
Bij bezoeklocatie Facilitair Bedrijf Tuinbouw is een grote collectie dahlia’s te bezichtigen. In de showtuin staan namelijk meer dan vijfhonderd verschillende dahliacultivars. Vooral de nieuwkomers van veredelaar Jan van Ruiten met 142 nieuwe cultivars zijn erg bijzonder om te bekijken. FBT vertelt graag over de verschillende cultivars en de mogelijkheden tot samenwerking.

Fred de Meulder Export B.V.
Een grote specialist op dahliagebied is Fred de Meulder Export. Deze exporteur handelt al sinds 1898 in dahliaknollen, en verkoopt ze voor landscapers, webshops en verpakt voor de retail. Ze zijn daarnaast gespecialiseerd in het leveren van dahliaknollen aan professionele snijbloemenkwekers. Bij dit bedrijf zijn er ruim 250 soorten dahlia’s te bewonderen.

Kasteel Keukenhof
Bij Kasteel Keukenhof staan van half juli tot oktober ruim 150 soorten dahlia’s in bloei. Op 21 september vindt er de officiële opening plaats van het Holland Dahlia Event. Dan wordt de corsowagen “Fenix” onthuld, die speciaal voor de Keukenhof Dahlia Dagen opnieuw wordt gestoken met dahlia’s. Op 25 augustus organiseert Kasteel Keukenhof leuke evenementen voor het publiek.

P.J.M. van Schie V.O.F.
Kwekerij P.J.M. van Schie V.O.F. begon in 1978 met het telen van dahlia’s, en al gauw werd ook de stekproductie opgestart. Het assortiment en de productie is daarna verder uitgebreid. Tijdens het Holland Dahlia Event zijn er in de showtuin zo’n 140 soorten te zien, waaronder de eigen Jumbo-serie (grootbloemig), de Pacific-serie (rijkbloeiend) en tientallen nieuwe zaailingen.

Weijers Nurseries
Bij kwekerij Weijers Nurseries is de vierde generatie dahliakwekers actief. Ze zijn gespecialiseerd in de teelt van dahliaknollen en de buitenteelt van dahlia’s als snijbloem. Bezoekers kunnen hier dan ook terecht voor een exclusief assortiment dahlia’s van meer dan 180 verschillende cultivars. Deze zijn met name geschikt voor de droogverkoop, pottenteelt en bloementeelt.


26-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS